woensdag, juni 12, 2013

De achtertuin

Mijn achtertuin:

Van links naar rechts: Kroppen sla in wording, tuinbonen (nog steeds geen boon te zien), nieuwe blauwe druif die de twee witten gaan vervangen, met flink wat magnesium en potgrond in de grond verwerkt voordat ik hem plantte. (Kocht ooit blauwe druif, maar paar jaar later bleek het een witte te zijn Fijn voor de vogels.....) 

Vaste plant Iris, met daaronder een blauwe druif in het tweede jaar. Druif had het moeilijk, maar de magnesium regelmatig in de grond verwerkt, doet wonderen. Lathyrussen gekregen van de aardbeienverkoper, ze groeien, hopelijk volgende maand de eerste lathyrussen, en de rabarberplant daarnaast. Onlangs fors geoogst, maar het groeit al weer gestadig.
Een paarse plant, dit jaar gekocht, dacht dat het een éénjarige was, maar het wordt een meer jarige paars bloeiende plant. Tweede keer Afrikaantjes geplant, de goudsbloemen binnen voorgekweekt hebben het te moeilijk gehad, net zoals de eerdere eerste keer Afrikaantjes. Verkleumd door de kou, vertrokken. Citroenmunt tussen de vaste Irissen en boven de solar tuinlamp.

Nog meer Afrikaantjes, ook voor de tweede keer uitgeplant, kattenkruid is heerlijk voor de katten van de buren en van?? Andijvieplantjes in wording, nog steeds, ja. en die prei is het ook niet helemaal geworden.

Pluksla in de vensterbank, vanavond geoogst. kunnen nog 3 keer geoogst worden voordat ze zijn uitgeput. Groeit erg snel, spruiten voor kweken, worden deels op de moestuin gezet en deels in de achtertuin. Nog een stukje, waar wat sperziebonen in wording, en wat pepermuntplant gezaaid, samen met een gekocht rozemarijnbosje.4 opmerkingen:

 1. Bij mij zijn inmiddels wel een paar tuinbonen te zien. Blij met de regen van nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Henderina, volgens Nu.nl is er 3 mm voorspeld, Ik heb nog niet met de vergrootglas gekeken.
  Gefeliciteerd met je eerste bonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt bij mij wel of het allemaal een paar weken achterloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ella, vindik heel erg jammer, want dan wordt de groenten duur en kunnen we ook in de moestuin minder oogsten.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.