donderdag, juni 13, 2013

We eten en plassen Roundup

Het zoveelste voedselschandaal. Na alle schandalen die we hebben gehad, dacht ik, nu zal het wel even rustig blijven, maar nee hoor, we eten roundup en we scheiden het ook weer uit.

Volgens Milieudfensie wordt er teveel onkruidbestrijder ' glyfosaat'.
Niet alleen boeren en tuinders gebruiken dit middel, maar ook lokale overheden en burgers om onkruid te bestrijden. Natuurlijk vind je het ook in de gewassen van de genetisch gemanipuleerde gewassen van de Monsanto's bestemd als veevoer in Europa en geimporteerd uit Zuid Amerika.

Je hoeft niet op het platteland te wonen, om het spul in je lichaam te hebben, nee, het onderzoek werd uitgevoerd op stedelingen.

Voorlopig is de conclusie dat de voedsel- en warenautoriteit dit moet onderzoeken. Ik heb het vermoeden dat dit onderzoek veel tijd in beslag gaat nemen, er een doofpot naast geplaatst wordt, waarna er een vaag rapport uit komt, met de conclusie: ' dit mag niet meer voorkomen' . :-P

We weten tot op heden niet hoeveel er in ons voedsel zit, of het ook in  groenten zit, of dat het in het vlees zit, omdat veel genetisch gemanipuleerd soja / veevoer, voorzien van een laagje Glyfosaat.

Of dat we liever allemaal onkruidbestrijding toepassen op de bestrate tuinen, zodat we niet meer hoeven te bukken, om het onkruid er tussenuit te halen.

Mijn tip, voor het bestrijden van onkruid: kook water en giet dat in de richels tussen de stenen. Het onkruid wordt binnen een dag geel, en je haalt het er zo uit, als je dat nog wilt.3 opmerkingen:

 1. Ja, echt.... :( De gemeente Tholen laat het ook vrolijk in een perkje spuiten waar kinderen spelen. Op mijn verontwaardigde reactie werd gezegd ''oh maar we gebruiken al zoooo veel minder, het is heel goed vastgelegd en onderzoeken bewijzen blablabla en bovendien BASF hier vlakbij blaast ook rotzooi de lucht in.''

  Valhalla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het houdt maar niet op met de voedselschandalen zeg! Je zou toch denken dat we zo langzamerhand alles wel een beetje gehad hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. groen geworden stoepje wordt weer prachtig mooi met een scheut (schoonmaak) azijn. Er op gieten en ff goed vegen. Drogen door de zon en weg is het groen. Azijn is zuur en geen vergif.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.