maandag, juli 15, 2013

Haastig menu van de afgelopen twee dagen

Zondag: kroten, sla, geitenkaas, zilvervliesrijst.

Kroten 's morgens in ruim water even gekookt, daarna het gas uitgezet.
Zilvervliesrijst had ik eerder al in grote hoeveelheid gekookt.

Sla voor de versiering en het lekker.
Uien gehakt en eerst voorgebakken in olijfolie, hierna de zilvervliesrijst er bij. Wat bouillonpoeder er bij, uit de tuin wat peterselie en andere kruiden, meegebakken.

De kroten in plakjes gesneden. Geitenkaas klein gesneden.
Alles bij elkaar in een schaal en buiten opgegeten, direct uit de schaal.

Maandag: sla, de rest van de zondag gebakken zilvervliesrijst er bij en wat sojasaus er bij.
Weer geitenkaas, walnoten, slasaus.
Alles in een schaal naar buiten en later gesmuld,

De sla had zondag gewassen en in een doos bewaard, het kan ookin eenplastic zak bewaard worden, of in een vergiet boven op een bord maar wel in de koelkast.

De geitenkaas in stukjes, wat walnoten verkruimeld. Slasaus uit een fles van Bas van der Heiden, nu al weer 99 cent maar zonder suiker.

De voorgebakken zilvervliesrijst met sojasaus. Lekker warm, samen met de rest in een schaal mee naar buiten.

Het eten mocht nog even wachten tot ik klaar was met mijn hobby, bellen en de dag van me af praten. Daarna het bedrijf die de ballast voor het platte dak alvast klaar ging zetten. Ik mopperde binnensmonds, moet dat nu?
Een gast verwelkomen en de weg wijzen en dan daarna, eindelijk, smullen!

1 opmerking:

  1. Ik weet nog niet wat we vandaag eten. Misschien maar eens naar jouw menu kijken!

    BeantwoordenVerwijderen