woensdag, juli 31, 2013

Zorgtoeslag Bespaartip voor de Politiek van 3,969 mln

4,3 mln van de 7,7 mln huishoudens ontvangen zorgtoeslag van ons allemaal. Dat lijkt me dus een beetje vestzak broekzak manier.  Ook al heeft maar 1 persoon in het huishouden zorgtoeslag, het is toch eensubsidie van nu 70 euro per maand.

De verzekeraars draaien leuke winsten die eigenlijk terug zouden moeten vloeien naar de burgers, de verzekerden.
Razendsnel zijn de premies hoger geworden. Ook nu er grote besparingen in de zorg zijn behaald, en de verzekeraars minder geld kwijt zijn, gaan de premies niet omlaag, maar omhoog met miimaal 1%.

Voor diegenen die zorgtoeslag ontvangen worst het politieke tijd om te zeggen, laten de rijkeren weer voor de armeren zorgen. Een soort ziekenfonds, zonder winstoogmerk dus.

Ikzelf heb slechts een jaar of drie in het ziekenfonds gezeten, daarna was dat voorbij.
Eigenlijk kun je stellen dat ik niet anders gewend ben, maar ook ik vind het fijn om goede zorg te heben voor minder geld.

Kappen met de huidige zorgkostenregeling. Het bespaart de politiek enons allemaal geld.

Regell dat nou even vor Prinsjesdag 2013 en volgens mij heb je dan een bezuiniging van 3,969 mln!

(12 x 70) x 4,4 mln is 3,969 mln.

Mailen aan VVD
Contact PVDA - Minister Schulz10 opmerkingen:

 1. Het punt is dat het systeem van het ziekenfonds ook niet meer werkte, want het leidde tot kostenoverschrijdingen. Om dat te beteugelen werden er limieten gesteld, en het gevolg was: wachtlijsten. Ik heb nog meegemaakt dat mijn zoon anderhalf jaar op de wachtlijst stond voor een rugoperatie, terwijl zijn rug steeds schever ging staan.

  Er zijn in deze kwestie twee aandachtspunten: een eerlijker inkomensverdeling/lastenverdeling en beheersing van de kosten. Dat zijn echter wel twee heel verschillende vraagstukken, en zodoende is dit probleem eigenlijk nauwelijks oplosbaar. Zeker als we met steeds wisselende coalities te maken krijgen die dan weer het ene, dan weer het andere zwaarder laten wegen. Maar dat die toeslagenpomp moet worden uitgezet, dat staat voor mij wel vast. Zie de kwestie met de Bulgaren die NL toeslagen ontvingen, terwijl ze hier niet wonen. Maar ook als ze hier wel wonen, kunnen ze door hier officieel niet ingeschreven te staan (illegale onderhuur dus) zich onttrekken aan de verzekeringsplicht, de plicht tot het betalen van motorrijtuigenbelasting en gemeentelijke en waterschapsheffingen. Ik ben bang dat 'het monster EU' een oplossing voor al deze problemen in de weg staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je berekening gaat niet helemaal op. Want niet iedereen krijgt 70 euro per maand. Er zijn ook mensen die maar 40 euro per maand krijgen. ZuinigAan heeft dat bijvoorbeeld op haar blog staan.bovendien is de zorgtoeslag per dit jaar niet alleen inkomensafhankelijk maar ook vermogensafhankelijk geworden. Mensen met een vermogen boven de 100.000 (alleenstaand) of 122.000 (paar) krijgen nu geen zorgtoeslag meer. Het zal heel lastig worden weer een ziekenfondsstelsel te ontwerpen dat zowel rekening houdt met inkomen als met vermogen.
  maar nogmaals, die toeslagenpomp is nergens goed voor. En die zorgverzekeraars kunnen ook verdwijnen. Ik schrok toen ik hoorde dat ex-minister Rouvoet nu baas van de koepel van zorgverzekeraars is, voor 400.000 euro per jaar (valt buiten Balkenende-norm, want is private sector).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was het oude ziekenfonds er maar weer, dan was ik veel goedkoper uit. Ik krijg zorgtoeslag, maar de kosten aan premie en verplichte eigen bijdrage zijn veel harder gestegen.

  Zonder zorgtoeslag zou ik het niet redden.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Veranderingen brengen altijd extra kosten met zich mee. Als je het stelsel wil wijzigen, kost dat geld. Ik ontvang inderdaad 40 euro per maand en waarschijnlijk moet ik daar ook nog weer wat van terugbetalen.
  Ik had ook liever het ziekenfonds. Dat was een stuk goedkoper, ondanks zorgtoeslag nu.
  Ik denk dat vooral de diagnose behandel combinaties op de schop moeten. Zolang een ziekenhuis 700 euro kan rekenen voor het uitspuiten van een oor valt daar nog wel wat te halen zonder dat de hele zorg over de kop moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik krijg maar 29 euro dus lang niet iedereen krijgt 70 euro.
  Vroeger werd werken beloond en was men trots op je.
  Als je nu werkt word je bestraft.
  Dan hou je aan het einde minder over.
  Je moet steeds meer zelf betalen daar valt niet tegen te werken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als studenten standaard verzekerd zouden kunnen worden voor 40 euro hoeven ze het geld daar niet meer naar toe te pompen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We betalen voor 3 personen zorgpremie, nog even en dan betalen we aan zorg nog meer dan aan hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het probleem is dat met het vrij verkeer van wonen en werken in de EU alle systemen onhoudbaar worden. De mobiele werkzoekende fo studerende Europeaan gaat naar het meest gunstige land, waar het salaris of de studiemogelijkheden redelijk zijn in verhouding tot de lasten/mogelijkheden van het thuisland.
  Daarom zal terug naar het ziekenfonds niet werken omdat dan vele Bulgaren en Polen ook in het NL ziekenfonds terechtkomen. En daar komen de komende jaren nog veel meer landen bij. Letland, Roemenie, etc.
  De DBC eruit, de toeslagen stopzetten en de zorgverzekeraars eruit, dat zou al flink opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij betalen voor vier personen en dat is meer dan we voor onze hypotheek betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Allen, leuke reacties. Vaak heel verschillend.
  Ik zou graag naar het Duitse systeem willen gaan. Ieder ziekenhuis zijn eigen specialismme. Dus ook artsen. Dat bespaart veel geld en veel overbodige kosten.
  Tijdje terug hoorde ik van de dircteur van het Rotterdams oogziekenhuis dat daar heel lean =. Efficient wordt gewerkt. Voordelig, ervaren enook de patienten zijn tevreden.
  Als de gezondheidszorg zo zou kunnen werken, gaan er geen ziekenhuizen failliet en werkt het goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.