maandag, februari 10, 2014

Digitale prijskaartjes bij Media Markt

Schreef ik pas nog dat de btw korting bij Media Markt fake was, nu krijgt Media Markt een systeem in de winkels, waarop de prijs digitaal staat. Van 25 concurrenten wordt continue de prijs vergeleken van de apparaten die bij Media Markt in de winkel staat.

Binnenkort worden de prijzen van de apparaten bij Media Markt dagelijks aangepast op grond van de laagste prijs bij de concurrenten. Wat later zullen de prijzen zelfs meerdere keren per dag worden aangepast.

Dit is de meest  scherpe manier van prijzen vergelijken. Concurrentie op het scherpst van de snede.
Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Is dit nog wel gezonde concurrentie?

4 opmerkingen:

 1. Mijn man zocht de prijs van de concurent op,voor hij naar de mediamarkt ging. Hij vertelde dan de verkoper,wanneer die prijs lager was. Die controleerde het op internet en manlief kreeg het produkt mee voor de lage prijs.Dus men had die manier van verkopen al zonder ruchtbaarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan dit natuurlijk ook proberen bij een andere winkel indien je niet bij MediaMarkt wil kopen. Voor hetzelfde geld krijg je het voor de lagere prijs mee!

  Een goede manier om te leren afdingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, het is een nieuwe manier blijkbaar van concurrentie! Bedrijven proberen op allerlei manieren toch om hun omzet te halen en de marge, die soms wat lager uitvalt, maar voor lief te nemen. De consument is uiteindelijk wel de gelukkige winnaar hiervan...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.