donderdag, februari 06, 2014

IBAN biedt ook voordelen voor consumenten

De EU commissie heeft de invoering van IBAN uitgesteld tot 1 augustus 2014. Dat is goed nieuws  dat die onmogelijke lange nummers uitstel krijgen.

Nog meer goed nieuws, zo las ik in het FD als de IBAN wordt ingevoerd. Consumenten krijgen vooraf te horen wanneer een incasso plaats gaat vinden.

Dat betekent vast extra werk voor de bedrijven, maar het lijkt mij wel prettig, en nee , ik ga  er niet vanuit dat dat de consumenten geld gaat kosten.

Het automatisch omzetten / converteren van bankrekeningnummers naar IBAN nummers is verlengd tot 1 februari 2016. Ook prettig voor giro 555 enz.

5 opmerkingen:

 1. We hadden dit net als Belgie gewoon al bij de aanvaarding van deze wetgeving in 2003! (nee geen 1 vergeten) moeten regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er stond vandaag een vraag bij financiële afdeling van de krant.
  Over een sportschool die nu een euro meer eiste voor de betalingen.In verband met de IBAN.
  Antwoord was dat een IBAN-overschrijving niets duurder is. Maar ja, bedrijven grijpen dit wel aan om de rekening te verhogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom kan dat automatisch converteren naar IBAN nummers eigenlijk niet altijd blijven? Dat zou ik fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vlijtig Liesje, net zoals in Frankrijk, nog steeds de boodschappen ook in FF wordt vermeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja voor criminilen wordt het nu ook veel makkelijker om je geld weg te sluizen naar een banknummer in een ander land. Dat gaat nu veel makkelujker. Vroege hadden ze nog een nederlands rekeningnummer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.