dinsdag, februari 25, 2014

Plakjes kaas en vleeswaar invriezen

Bij Bas van der Heiden, en vermoedelijk ook bij Digros is deze week de Maaslander kaas in de aanbieding, 99 cent per 175 gram, ongeacht of het jonge belegen, belegen of extra belegen is

Voor dit bedrag nam ik de proef op de som, kan ik deze plakjes invriezen en vervolgens, na rustig ontdooien weer gebruiken?

Het lukte me! Dat betekent dat ik deze week veel plakjes kaas ga kopen en invriezen.

De laatste tijd maak ik veel broodjes gezond klaar, voor ontbijt en lunch en ik koop daarvoor of op de markt kaas, of bij de Makro. Voor mij is deze aanbieding top, zeker nu ik het kan invriezen.

Ik wist al dat vleeswaren ook prima ingevroren kunnen worden, zeker wanneer je het rustig laat ontdooien.

Graag deel ik deze wetenschap, op gevaar af dat ik straks misgrijp.....





8 opmerkingen:

  1. Wij kopen kaas bij de kaasboer voor 3 weken in en laten dan 2/3 sealen.

    Is iets duurder dan de aanbiedingen in de supermarkt, maar dat scheelt iets van 2-3 euro per kilo (ik betaal 7-9 euro per kg afhankelijk van het soort kaas), maar de kaas is zoveel lekkerder dan van de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien een tip: wij maken de broodpakketjes voor de hele week tegelijk klaar en vriezen deze per persoon in en halen ze voor gebruik uit de diepvries om mee naar werk of school te nemen. Wel vers brood. vleeswaren en kaas gebruiken. Voordelen: je hoeft geen brood en beleg meer weg te gooien, voordeliger beleggen en je bent minder lang bezig dan dat je iedere dag pakketjes klaar moet maken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van ons zul je geen last hebben. Wij eten geen kaas en vleeswaar op brood.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Bespaarzuinig, ik maak luxe broodjes gezond van zes grote afbakbroodjes per persoon.
    Op de markt liet ik ze ook snijden, maar dat wegsnijden van de randjes kost tijd. Was 15 euro per kilo.
    Nu 5 x 175 gram is 10 euro echte Maaslander.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Lobke, hoeze zou ik last van je moeten hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldig idee,bedankt voor de tip !

    groetjes Margreeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uh... wij hebben een kaasschaaf...

    De kaas van de kaasboer uit de aanbieding is soms ook maaslander, of oude kaas, of komijnekaas, of...?
    Altijd erg lekker.

    Ik vind daarbij voorgesnede plakken altijd te dik

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Bespaarzuinig, ik eet zelfa geen vlees.
    Als je altijd in de kantine mee eet is een mooi opgemaakt broodje handig.

    BeantwoordenVerwijderen