dinsdag, april 08, 2014

Schuldendieet en trouwe werknemers

Erica Verdegaal schreef een stuk over het slim wegwerken van schulden.

Schulden wegwerken is net zo lastig als een dieet volgen om alle overtollige kilo's weg te werken.
Ben je eenmaal uit de schulden of van de overtollige kilo's af, dan is het ook lastig om voor altijd schuldenvrij te blijven of op gewicht te blijven.

Haar tips voor een slim schuldendieet is simpel.


  1. Zet alle schulden op een rijtje.
  2. Begin met de schuld met de hoogste rente en start met maandelijks een klein bedrag extra af te lossen.
  3. Ben je de eerste schuld af, ga vervolgens de volgende schuld aanpakken.
  4. Eerst geef je jezelf een feestmaand, door een maand niks extra af te lossen en ga je iets doen wat je graag wilt doen
  5. Alle extra gelden die je eerder afloste gebruik je nu voor de volgende schuld.
  6. Vergeet niet jezelf te feliciteren met het wegwerken van een schuld, voordat je een nieuwe termijn de schouders er weer onder zet.
Doorzetten is de boodschap en als je langere tijd leeft met een kleiner budget, dan ga je er vanzelf aan wennen.
Je sociale omgeving kan hierbij een hinder zijn. Verplicht mee naar de kantine is er zo een. O, ga jij slechts een fietsvakantie houden of kamperen! Wij maken een reis naar Verweggistan.  Lastig is de sociale druk. Pas als je helemaal schuldenvrij bent, kun je vertellen, o, maar ik heb geen schulden, of o, maar ik heb mijn huus afgelost. Pas dan zullen die anderen verrast zijn, en uit zuiver nikd zeggen, ga je nu groter, luxer of mooier wonen. Want als je iedere maand zucht onder de lasten ben je een meer betrouwbare, volgzamere werknemer. Jij hebt angst voor ontslag, jij loopt niet weg.

Soms kan het feit dat je tot lengte van dagen bij dezelfde werkgever blijft in sommige gevallen niet fijn zijn voor de werkgever. Het zij zo.
Voor oudere werknemers is het verstandiger om de baan te behouden. Wie wil je nu in dienst nemen als je ver boven de vijftig bent.

Vorige week dinsdagavond debatteerde de tweede kamer over het schaloos rondlopen van werknemers boven de 55. Zo weinig mensen vonden een nieuwe baan. Zou de regering met meer maatregelen moeten komen, zodat de werkgever met minder kosten toch een oudere werknemer aan naamt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.