maandag, mei 19, 2014

Krimp

De belastingen van de overheid zijn kennelijk de bron van inflatie geweest. Immers, de krimp van nu zou te wijten zijn aan het mindere gasverbruik in de warme winter.

Dit betekent, dat wanneer de huren in juli exorbitant met met 4% of meer gaan stijgen, we dan eindelijk inflatie krijgen.

Die overheid, die weet wat, Wist je dat in de depressie van de jaren voor de tweede wereldoorlog, de huren zakten tot kleine prijzen, maar dat de belastingen het vervolgens onbetaalbaar maakten.

In het staatje van de vergelijking van de vaste lasten tussen het begin van dit blog in 2005 tot nu in 2014 is een stijging van de gemeentelijke belastingen van 259% en het hoogheemraadschap berekende 411% meer.
Er is niets in mijn vaste lasten berekening dat dermate gestegen is. Niets. Zelfs de centrale verwarmings-onderhoudsbedrijf berekende redelijke verhogingen.

In de depressie voor de tweede wereldoorlog daalden de lonen/salarissen. De goederen daalden nog harder. De mensen die hun baan hielden werden toch rijker omdat de prijzen van de goederen nog harder daalden.

In Griekenland gebeurde het ook, dat de belastingen op huizen zo stegen, dat zelfs Grieken die hun huis hadden afbetaald, toch hun huis uit moesten, omdat ze de belastingen niet meer konden betalen.

Het maakt me een beetje pissig boos, deze belasting verhogingen. Het is absurd, dat we zoveel belasting moeten betalen terwijl de reële economie normaal de prijzen verhoogt, of zelfs verlaagt.1 opmerking:

  1. De grootste graaier is dus de overheid. Maar dezelfde overheid ontkend nog steeds dat er armoede is in Nederland. En dan hoor je d'66 nog zeggen dat we direct belasting moeten betalen aan de EU. Maar natuurlijk ook nog aan NL. Het wordt echt erg in Nederland. Ondanks dat er gezegd wordt dat je in NL de minste kans hebt dat je in de armoede valt. Natuurlijk, blijf lekker dromen.
    De crisis is nog niet voorbij, het wordt nog veel erger en het loopt maar naar één ding uit.......

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.