donderdag, juni 12, 2014

2e Kamer discussie Aflossingsvrije hypotheek eigenaar is huurder van de bank

Betty de Boer VVD vindt dat de eigenaar van een aflossingsvrije hypotheek geen huurder van de bank is.
Jacques  Monasch PvdA vindt dat je niet kunt spreken van een eigenaar van de woning, zolang de eigenaar een aflossingsvrije hypotheek heeft. Een huis gesubsidieerd door de hypotheekrente aftrek waardoor ze een duurder huis konden kopen, waardoor ze eigenlijk aangewezen zouden zijn op de huurmarkt.

Verschil van mening. De huizenprijzen stijgen nog niet zo hard, anders zou je met een aflossingsvrije hypotheek vanzelf een stukje huis meer van jezelf worden.Ik ben blij dat ik een 'afgeloste hypotheek' heb. Dat wil zeggen, ik betaal maandelijks een bedrag aan mezelf, aan de lening die ik heb van de stamrecht BV (bij ontslag opgericht). Het vestzak - broekzak verhaal. De hypotheek staat niet meer in het kadaster. Jammer dat deze nog niet op nul staat, maar het hoeft niet lang meer te duren.....

1 opmerking:

 1. Inderdaad een vestzak broekzak, maar laten we heel eerlijk zijn, de grootste graaitop zit toch echt onder de noemer sociaal.. (of die het pretenderen te zijn, iets met links lullen en..)

  Wanneer de sociale huurmarkt niet overgegeven was aan de vrije markt, er geen inkomenseisen waren voor sociale huur, er door corporaties niet zo gespeculeerd was als ware het projektontwikkelaars, en de sociale huurprijzen niet zo de hoogte ingingen was er ook geen behoefte om te kopen.

  Vind het prima als mensen voordeliger uit zijn met een hypotheek met HRA (vergeet daarbij alleen even niet dat de lusten en de lasten zoals onderhoud ook voor rekening van de hypotheeknemer zijn!!), uiteindelijk vergeet de PvdA even de huur toeslag. Laten we niet altijd zo afgunstig zijn, maar blij zijn dat beide systemen naast elkaar bestaan. En gezien je blog van een paar dagen terug zijn er ook genoeg mensen die aflossen of sparen voor de aflossing in een spaar of levensverzekering.

  Last but not least, het mag duidelijk zijn dat ik geen PvdA stemmer ben, maar voor de mensen die mij daarop af willen rekenen denk er dan even aan dat mede met de PvdA aan het roer dit belastingstelsel onstaan is..

  (Iets mompeld over draaikonterij binnen de PvdA)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.