dinsdag, juni 24, 2014

Nieuw soort goedkopere zorgpolis in 2016

Vanmiddag heeft het kabinet ingestemd met de komst van een goedkopere polis, die naast de bestaande polissen komt.

In de nabije toekomst kun je een goedkopere polis aanschaffen met alleen behandelingen met die medisch specialisten of psychologen waar je verzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

De keuze voor de directe zorg blijft, zoals de huisarts, wijkverpleegkundige, apotheek, verloskundige, fysiotherapeut, tandarts, spreekleraar of dietist blijven kiezen.

Nu moet de verzekeraar nog een groot deel van de kosten vergoeden voor een behandeling door een hulpverlener met wie zij geen contract hebben. Als je in de toekomst die goedkopere polis neemt, dan is dat afgelopen. 
Geen vrije artsenkeuze meer in de toekomst als je die goedkopere polis neemt.

Als je eind 2015 besluit om een goedkope polis te nemen, zul je vooraf goed moeten bekijken of het ziekenhuis van jouw keuze er bij zit,

Het voorstel moet nog naar de eerste kamer. 
Bron: rtl nieuws.

Zou jij voor een goedkope polis gaan met minder keuzevrijheid?

12 opmerkingen:

 1. Euh. Ik mag alleen als ik in direct levensgevaar ben naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Als ze me er brengen met enkel een gebroken been worden de kosten niet vergoed..
  U wilt naar een specialist, ja en wel voor die en die. Want die en die is dichterbij maar wordt niet vergoed.
  Die polis bestaat dus al.
  Univé zekur.

  En zo heel goedkoop is dat niet. Ik kan de tandarts bijna niet betalen.. Door de stijgende poliskosten.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al zo'n polis, hoor. Nu. Geen vrije keuze van ziekenhuis, maar wel 1 in een straal van 25 km. Bewuste keus, want idd goedkoop. Snap al die ophef niet, omdat het er nu ook al is. Ben verzekerd bij Zilveren kruis Achmea. Samen met de korting via werkgever en voor mij zelf de hoogste eigen bijdrage en alles ineens betalen, is het best te doen. Maar dan heb ik wel de luxe van geld achter de hand voor het geval ik een been breek, dat ik de volledige 860 eigen bijdrage kan betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan het risico lopen dat je voor en second opinion een heel eind moet reizen?
  Of het aangewezen ziekenhuis heeft niet de beste specialist voor je kwaal.
  Ik houd m'n keuzevrijheid wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pas op voor Amerikaanse praktijken!
  Daar gaan mensen dood omdat ze bijvoorbeeld met hun hartinfarct naar 'het verkeerde' ziekenhuis zijn gebracht.
  Ik betaal liever meer en hoop zo een signaal af te geven dat zorgverzekeraars niet zo veel macht mogen krijgen als in Amerika.
  Zie de film Sicko van Michael Moore dan wordt je wel duidelijk wat ik bedoel.
  Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is mij niet helemaal duidelijk waarin dit plan verschilt met nu al voordeligere polissen zoals Petra het beschrijft. Die bestaan al.

  Het zou me niets verbazen als een paar jaar dit de standaard wordt en je je voor keuzevrijheid (heel erg duur) kunt bijverzekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij heb ik vorig jaar al zo'n polis voorbij zien komen. Wij hebben er heel bewust niet voor gekozen. We wonen in het noorden van het land waar afstanden al snel lang zijn en je al snel lange reizen moet afleggen. Ik vind het meer een optie voor mensen in de Randstad. Maar dat is iets wat me wel vaker opvalt aan de politiek in Den-Haag. Veel verder dan de Randstad wordt meestal niet gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al een paar jaar betalen wij iets meer voor een polis met volkomen keuzevrijheid. En kunnen naar Belgie,als hier de wachtlijst erg lang is. Alleen als de behandeling duurder is,moeten we bijbetalen. De belgen zijn goedkoper en daar hoor ik ooit iets over.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Allemaal, Ik ga ook niet voor die goedkope polis. Afgelopen jaar had ik al een voordelige polis met 850 euro eigen risico zonder aanvullende verzekering.
  Volgend jaar ga ik voor een polis die de MoermanVereniging aanbeveelt, met ook mogelijkheden voor het buitenlad. In Duitsland worden zieke patienten vakkundig geholpen.
  Ik zoek nog steeds een arts die mijn voet goed kan opereren. Een vakspecialist die die operaties vaak doet. Ik heb die in NL niet gevonden.
  In de ons omringende landen Belgie en Duitsland wordt je vaak beter geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. toch zullen veel mensen voor die goedkopere polis gaan , puur en alleen omdat ze financieel geen andere keus hebben.diep triest dat verzekeringsmaatschappijen het steeds meer voor het zeggen krijgen , terwijl ze toch alleen maar kunnen bestaan door hun klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Anoniem kan ik me helemaal voorstellen.

  Momenteel betaal ik minder dan 70 euro per maand. Een leuk bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Word eens tijd om over te stappen, ik zit al jaren bij dezelfde verzeraar en dit jaar gaat wederom mijn premie stijgen. Denk dat ik voor een maximaal eigen risico + low budget basisverzekering ga..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Zorgverzekering vergelijken 2016, dat is wel heel veel reclame.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.