woensdag, juni 11, 2014

Overzicht van hoeveelheid en soort hypotheken in NL

Huizenmarkt zeepbel twittert regelmatig over alle ins en outs van hypotheken en schulden.
Ik volg ze graag en doe ook ach en wee over alles wat er te melden is.

Onderstaand wil ik graag wat overzichten met jullie delen, waarbij duidelijk is dat Nederland kampioen schulden is.
Vervolgens een grafiek van de hypotheekrisico's verschillen per leeftijsgroep. Opvallend hierbij is het aandeel mensen met een onderwater hypotheek:

Een overzicht van het percentage netto hypotheekschulden per hypotheekvorm per 31 december 2012.
Immers de hypotheken in het kadaster kunnen wel hoog zijn, maar het deel spaar en al afgelost annuïteit enz is daar ook. In wezen is de hypotheekschuld lager.Ik vind het altijd leuke weetjes en volg deze twitteraar graag.

1 opmerking:

  1. Ik vind Huizenmarkt Zeepbal een typische doemdenker, die wel vaak leuke weetjes post, maar waarvan je de boodschap met een korreltje zout moet nemen omdat die gebaat is bij zijn eigen gelijk.

    Bijvoorbeeld over je geposte plaatjes. Je eerste plaatje is compleet anders als je de huidige kennis van de spaarpotjes van 80 miljard erin meeneemt. Dan valt het in Nederland best wel mee qua schulden en zitten we ruim onder het bbp.

    Je 2de plaatje is nogal logisch, direct na een huizencrash en zegt dus niet zo heel veel. Het zou gek zijn als de huizen nu niet onder water stonden. Tevens is de verdeling per leeftijdsgroep ook niet gek. Hoe ouder des te meer overwaarde en des te minder vaak je huis onderwater staat.

    Je 3de plaatje geeft de nieuwe situatie weer na de hernieuwde kennis die afgelopen week is opgedaan. heb er toevallig net een blog over geschreven: http://zakelijkbezuinigen.blogspot.nl/2014/06/de-media-heeft-ons-weer-bang-lopen-maken.html

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.