woensdag, juli 09, 2014

Jetta Klijnsma deelt 22 miljoen uit aan oudere werknemers

Die Jetta toch, eerst wil ze ouderen aan het moestuinen krijgen en vandaag meldt ze dat dank zij het Europees Sociaal Fonds (ESF) er 22 miljoen beschikbaar komt om oudere mensen langer aan de arbeid te houden.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is hard nodig in verband met de toenemende vergrijzing en de stijgende pensioenleeftijd.
Het MKB en middelgrote bedrijven kunnen 50% subsidie krijgen voor kleinschalige projecten om mensen gezonder en fitter te houden.


Pffttt, Duurzame inzetbaarheid als lid van de OR hadden we het er al regelmatig over. We wisten vooral dat het een kwestie van geld was.

Volgens mij is het een prima idee, om de jongeren aan een baan te helpen. Is het geen schitterend iets om de ouderen eerder met de VUT te laten gaan?

4 opmerkingen:

 1. Je zegt exact wat mijn man van de week ook al zei...de ouderen met de VUT zodat de jongeren aan het werk kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou zeggen zorg dat mensen die het geld echt nodig hebben iets extras krijgen en of aan het werk kunnen blijven maak het inkomensafhankelijk en niet leeftijdsgebonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas zijn werkloze jongeren veel goedkoper dan vuttende ouderen. Triest,dat er alleen naar geld en niet naar gezondheid en geluk gekeken wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het aloude ouderen met de VUT sturen idee. één van de slechtste ideeen van de laatste decennia. Ouderen gaan met de VUT, kunnen jaren op hun lauweren rusten terwijl ze gewoon doorbetaald krijgen op kosten van de belastingbetaler.

  Het probleem zit hem voornamelijk in dat het verre van zeker is dat een jongere een nieuwe baan daarvoor krijgt, in de praktijk komt het er op neer dat de vacature gewoon vervalt en niet meer opgevuld hoeft te worden

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.