woensdag, juli 02, 2014

Verkopen op Marktplaats is niet aan mij besteed. Hulde voor Gratisoptehalen.nl

De laatste paar weken heb ik het geprobeerd, spullen verkopen op Marktplaats. Ik ben een ongeduldig persoon en haak af, als iemand blijft trekken, mailen en nog eens mailen,
Zien is kopen, zeker met de complete tekst die ik er bij plaats.

Ik dacht, nu ik meer vrije tijd heb, gaat het vast beter. Mensen zien het product, plegen 1 mailtje, ik antwoord en hoppa verkocht!!

Wat blijkt, het lukt niet, de bungalowtent die ik geheel compleet wilde ik verkopen. Vanmiddag heb ik drie uur thuis wachtend doorgebracht, na zeker tien e-mails geduldig te heben beantwoord. Zelfs nog een uur voor de afspraak. Een bungalowtent die hooguit vier keer is gebruikt, compleet.
Het laatste e-mailtje was met de vraag of er haringen bij zaten. Nou nee, die wilde ik graag houden.
Hoe duur dat was haringen. Mijn antwoord, die zijn niet duur.
Informeerde bij Vervat in Rotterdam en die vertelde tussen de vijf a acht euro voor tien haringen. De man kampeerde al, dus peace of cake, niet waar.
Zonder zich af te melden kwam hij niet opdagen.
Een goede zelden gebruikte bungalowtent voor dertig euro.

Lang verhaal kort, maandag ging hij naar de Gratisoptehalen.nl.

Waarom ik de haringen dan niet bijlever? Nou ja, ik heb nog een tent, de haringen zitten door elkaar, ook haringen voor steenachtige bodem, en een hamer. Ik heb haringen gebruikt voor het opzetten van een stuk gaas voor de Lathyrus. Echt en ik ga dat zware ding ook niet opzetten om te weten hoeveel haringen daarvoor nodig zijn. Feit is, dat die bungalowtent gewoon te groot is, om simpel op te zetten.

Ik verkocht een Tefal keukenmachine en deze zou worden opgehaald. Vergeet het maar, kwam ook deze koper kwam niet opdagen.
Vooraf belde een andere man heel ongeduldig hij wilde de keukenmachine hebben. Nu meteen, niet over twee uur. Hij heeft hem een uur later gehaald, nadat ik keurig de oorspronkelijke koper had gemaild, met de vraag of hij nog kwam, geen antwoord,
Voor tien euro ging deze de deur uit.

Wat een prijzen zeg. Onderhandelen is aan mij niet besteed. Wat een gedoe allemaal. Ik zie vol bewondering hoe andere blogs vertellen over hun Marktplaats verdiensten.

Deze week werd ik vijftig euro rijker en een Samsung young smartphone en een keukenmachine 'armer'.

Om mijn sacherijn over de niet afgehaalde tent weg te werken wandelde ik dor Midden Delfland over de fiets- en wandelpaden waar honden aangelijnd moeten worden.
Aanlijnen is vaak te moeilijk voor de baasjes en bazinnetjes. Alle keren liep ik terug en nam een andere route.
Het is zelfs zo bijzonder dat ik de eigenaars van aangelijnde hond al bedank dat ze dat beest hebben aangelijnd!! Te idioot voor woorden.
Er zijn veel honden losloop gebieden, zelfs een heel weiland doet dienst als losloop gebied, maar het is niet genoeg,
Aangezien die schattige lieve honden die niks doen, ruiken ze al van verre, dat ik zeer op mijn hoede ben, dus komen ze mij graag enthousiast begroeten, luid blaffend en liefst tegen mij opspringend. Ik ben ook klaar met dit hondengedrag en vind dit nog meer reden een reden om voortaan maar via de provinciale wegen te wandelen en de fiets- en wandelpaden voortaan te laten voor de honden en hun baasjes en bazinnetjes.
Mocht je dit nu lezen en ben jij de eigenaar van een hond. Hou dat ding dan gewoon aangelijnd. Pas als ik een hond ken, dan komt het allemaal goed.

20 opmerkingen:

 1. Heb je soms een mopperbuitje? Ik zet altijd standaard bij de MP-advertenties dat als men niet binnen een dag reageer dat ik verder ga met de volgende. Dat scheelt al een heleboel frustraties.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met gratisoptehalen heb ik veel slechte ervaringen. Afsprekers die niet komen opdagen of vragen of je het kan komen brengen!

  Met MP is het met diegenen die afspraken of geld over maakten en opgestuurd wilden hebben wel goed gegaan de laatste tijd. E-mails worden inderdaad vaak onbeantwoord gelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het niet komen opdagen of zich er onderuit draaien bij afspraken via MP irriteert mij ook steeds meer. Iemand zou komen voor iets (weet niet eens meer wat) en ik had er al iets anders gratis bij gedaan. Krijg ik twee dagen later een e-mailtje dat ik vast wel gemerkt had dat ze niet langs was geweest of-nou-ja wel maar ze kon niet gratis parkeren of we nog een keer konden afspreken maar dan moest ik wel de prijs van het parkeren van de prijs af doen.. Ja uhum, dááág!

  Ook leuk was de dame van de tv's. Blijkbaar denkt iedereen dat studenten oude tv's sparen dus ik had er twee over (ik heb 2 kamers en 1 tv vind ik echt genoeg en het is nog een kleintje ook, dát schijnt overigens ook zielig te zijn). Ik had ze (vriendelijk als ik ben) in de aanbieding voor samen 10 euro. Ik hou niet zo van vreemden in mijn huis dus ik had ze in de gemeenschappelijke woonkamer staan (heel veilig, komt nooit iemand). Eerst wil mevrouw ze testen, of ik niet een snoertje had. Nou nee, de adv. gaf ook aan 'geen mogelijkheid tot uittesten tenzij u zelf een kabeltje mee neemt'. Maar ik had toch zelf wel een tv die kon ik toch best even loskoppelen? Eenvoudig antwoord van mijn zijde 'daar begin ik niet aan'. Toen wilde ze wel de stekker in het stopcontact (mij best) om vervolgens te klagen over de wazigheid van het 'mierengevecht', tja... Na een hoop (nep, ja echt het valt op hoor!) wikken en wegen kwam ze met een tegenbod: ze snapte wel dat ik er graag van af wilde dus ze wilde ze wel gratis meenemen... Heel uhhhmmm fijn? Nou nee dus!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb juist betere ervaringen met verkoop dan met gratis af te halen. Net of mensen met gratis het te vrijblijvend vinden. Het is gratis. Ik heb het niet echt nodig dus ik kan ook gewoon niet komen en dan een dag later mailen voor een nieuwe afspraak. Nee dus. Ik breng tegenwoordig alles naar kringloop wat ik niet verkoop. Ik heb echt afgelopen jaren voor duizenden euro's verkocht. Interieurspullen, boeken, dvd's, kleding, schoenen veel speelgoed. Natuurlijk wel eens iemand die niet meer reageert of 'zeurt' maar niet vaak. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet je dag he? Wat marktplaats betreft.. Ik maak het ook mee, maar schud mijn hoofd en ga verder met de volgende. Gewoon niet te veel tijd in steken. Drie uur wacht je toch niet? Een kwartier te laat zonder bericht.. Deal is over. En gewoon geduldig laten staan, de juiste koper komt wel.

  Nu die honden.. De mijne loopt dus ook in dat park. En los. En ik heb het even opgezocht in de A.p.v. .. Dat mag! Binnen de bebouwde kom is aanlijnen verplicht, daar buiten niet. Natuurlijk geen overlast veroorzaken, maar lekker los lopen en rennen.. Er is volgens mij voor ieder ruimte in dat grote natuurgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Maria, Jouw natuurgebied en de mijne, het is slehts 4 km. Toch staan er bordjes met wandelen.
  Toch maar eens navragen bij de gemeente.
  In ieder geval, zijn er provinciale wegen, alhoewel daar ook een hond het nodig vond om met zijn voorpoten tegen mij op te klimmen. Was ook nog eens in de bebouwde kom. Iemand opperde dat ik in hondentherapie moest gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij hoeft verkopen op MP ook niet meer zo nodig. Al die mensen die een bod doen en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen... ik erger me er kapot aan! Dan ga ik liever op een rommelmarkt staan.

  Wij hebben een asielhond die niet goed gesocialiseerd is als pup en andere honden absoluut niet leuk vindt. Hij loopt altijd aangelijnd want los vliegt hij gelijk op andere honden af en dat wil ik niet. Als loslopende honden op de onze afkomen dan is hij daar absoluut niet van gediend en laat dit duidelijk merken door te grommen en zijn lip op te trekken. Mijn hond loopt aangelijnd en dat is niet voor niks en ik zou het wel fijn vinden als andere baasjes snappen dat dat niet voor niks is en hun hond bij zich houden. Maar zo werkt het vaak niet, want zij weten dat hun hond niks zal doen, maar blijkbaar snappen ze niet dat andere honden anders kunnen reageren.

  Ziezo, ik mopper vandaag gewoon even lekker met je mee! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar honden verhaal. Onze honden lopen los op een pad waar dat toegestaan is 'mits de honden onder appel'staan. Maar omdat ik heel goed weet hoe vervelend het is om uitbundig begroet te worden door vreemde een hond, lijn ik ze altijd aan zodra er iemand aankomt. Kleine moeite toch? JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben een betere koper dan verkoper op marktplaats. Top irritaties: onzin biedingen of überhaupt een bod uitbrengen en verder nooit meer reageren.
  Hier een aangelijnde honden bezitter. Helaas mag ze niet meer los. Had het nooit van "de andere kant" bekeken. Ik dacht juist altijd dat losloopgebieden schaars waren. Zo zie je maar weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Mevrouw W, klopt is heel sorend. Vroeger wandelde ik met de Friese Stabij van ex- vriend op het strand. Die moest ook vaak aangelijnd, want was dol op stront eten. Ok ruzie met niet aangelijnde honden. Friese Stabij en Drentse patrijs zijn superliieve honden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb eigenlijk nooit problemen met Marktplaats. Mensen komen altijd hun afspraken bij mij (tot nu toe). Afgelopen maand grote schoonmaak gehouden in huis en de marktplaats-opbrengsten zijn bijna 1.000 euro!

  BeantwoordenVerwijderen

 13. Hier ook een marktplaats fan
  Inderdaad er gaat veel tijd in zitten, sommige kopers zijn onbeleefd , laten niets van zich horen ( 1x vond een koper dat ik discrimineerde om dat ik niets in haar maat te koop had, en begon dreigmailtjes te versturen, nou vraag ik je, wat kan ik daar aan doen?)
  Maar daartegenover staat dat ik gratis van mijn overtollige spullen af kom, een leuk zakcentje verdien en soms leuke contacten op doe,
  dan komt iemand iets ophalen die er zoo blij mee is, al tijden op zoek etc etc
  Soms komen mensen van ver op de fiets iets ophalen, , dan bied ik koffie aan, dan levert het mij 5 euro aan verkoop op, - 2 koffie en 3 kwartier van mijn tijd, maar krijg daarvoor een gezellig gesprek en een tevreden klant terug, dat maakt de dag weer tot een waarde volle dag,
  En ik heb mijn kleine pleziertjes als iemand begint met bieden op een niet nette manier zonder aanhef of groet" voor 5 euro kom ik het ophalen"
  en ik blijf stug de mail wisseling voeren met "goedemorgen, Bedankt voor uw bod, helaas is uw bod te laag ( en dan mijn praatje waarom 5 euro echt niet kan ) en ik eindig - met vriendelijke groet, dat ik een mailtje terug krijg die ook begint met een aanhef en een groet op het eind, dat vind ik dan toch stiekem leuk :-)
  Marktplaats.. het kost niets, behalve veel tijd, maar het levert wel wat op.
  Ik ben FAN.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weet je hoe sommige mensen ook melden dat ze geen zin meer hebben in wat ze wilden kopen op MP: wegens familie omstandigheden kan ik vanavond niet langs komen. Als je dan vraagt wanneer ze dan wel langs willen komen, krijg je geen antwoord meer. Nu weet ik inmiddels dat ze afzien. Waarom ze dat niet gewoon zeggen. Even goede vrienden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op Anna.. Die zin ken ik. Mijn antwoord is dan : " voor 5 euro kom jij niks ophalen" . IK. Moet daar in ieder geval dan wel om lachen. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier in huis categoriseren we hondenbezitters als "baas" of "personeel". Een baas bepaald wat een hond doet, en heeft die vaak aangelijnd (of pakt hem bij de halsband als ik langskom en bang kijk). Met bazen heb ik geen problemen. Bazen geef ik regelmatig een glimlach of positieve opmerking.
  Personeel loopt achter de hond aan, en gunt hem z'n pleziertje. Ook als dat pleziertje duidelijk ten koste gaat van mijn plezier of van mijn rechten. Personeel benoem ik met die naam en negeer ik verder. Ik spendeer mijn energie graag zo dat ik er lol van heb. (en de kans dat ik deze mensen kan veranderen is mij te miniem)
  Maar inderdaad: Type personeel is niet prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Kruidig meisje, je begrijpt me.
  Kan ook zijn, dat ik toen zo nijdig was, dat ik niks meer kon hebben. Zwaar sjacherijnig zeg maar. Toch heb ik me voorgenomen om als ik alleen wandel op de hoofdwegen te blijven, de polderwegen. Op doordeweekse dagen zijn er minder honden aan de wandel met hun baasjes. Momenteel ook veel beweging op de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Denk even na voordat je boze/kwade emailtjes verstuurt naar lieden die zich niet aan afspraken houden. Dat zijn vaak ook niet de meest sociale lieden.
  Gevolg is een escalatie van schelden en zelfs bedreigen waar je weinig mee opschiet. Heel nadelig is dat je als verkoper wel je eigen adres doorgeeft, maar je van de koper geen gegevens hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.