dinsdag, september 09, 2014

Veel meer winst mogelijk op groene stroom

Vandaag las ik dit bericht. Er is 1 miljard dollar wint te maken op groene stroom.
Het onderzoek door het Internationale Energie Agentschap is al in mei 2014 bekend, maar heel vreemd het kwam maar niet in het nieuws....

Het is dat sjeik Zayed  van de Verenigde Arabische Emiraten, de Zayed Future Energiy Prize het rapport de laatste dagen onder de aandacht heeft gebracht.
De sjeik zegt dat elk verder uitstel ons geld gaat kosten.

Toch ondanks deze onderzoeken, heeft de denktank van de VVD de laatste dagen een rapport uitgebracht met een verkorte maar duidelijk samenvatting: "Stop steun aan windmolens en begin met steun aan schaliegas"

Waar is de politiek toch mee bezig, vraag ik me af? In Groningen zijn veel huizen gescheurd door het aardgas. De aardgasbaten die fors bijdragen aan 's lands economie.


Maar wat als groene stroom ook veel winst oplevert? Dan blijft het gas in de grond. Kunnen we onze auto's laten rijden, onze huizen en ons water verwarmen met groene stroom.  Veel winst, geen ruzie met Rusland, geen oorlog meer in Irak. Wordt IS minder rijk van de olie, die zomaar opborrelt uit de grond.

Het artikel haalt ook de winsten in Duitsland aan, waar men veel verder is met groene stroom. Waarom het kabinet niet naar de oosterburen kijkt, waar geen begrotingstekort is, maar begrotingsoverschot.


Ik zou het wel weten. Er is in de komende jaren nog veel te winnen.

1 opmerking:

  1. Hoi ja een goed idee overal groene stroom en windmolens. Ben bang dat er teveel mensen leven van dat schaliegas.vooral de overheid wint ermee net als met drank en sigaretten.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.