donderdag, november 13, 2014

Vier paar schoenen gerepareerd

Dit jaar heb ik echt mijn kledingkasten en schoenenkast grondig onderzocht en de zomerspullen apart opgevouwen!

De schoenenkast opnieuw ingericht en gekeken naar de schoenen die gerepareerd moesten worden.
Dat werden vier paar schoen waaronder wandelschoenen, van die bruine klossen zeg maar.
Eén wandelschoen  daarvan was er een gaatje ontstaan bij de knokkel van de linkervoet. Die wilde ik laten repareren. De schoenmaker heeft een stuk binnenin er tegen aan gezet en vervolgens dicht gestikt.
Bovendien bleek het mogelijk dat die wandelschoenen met een groot profiel ook nog voorzien te kunnen worden van meer zool en hak!!

Ik heb echt 100 euro vooraf gepind, want betalen gaat daar contant bij de senior schoenmaker, die zijn zaak verwarmt met een oliekachel.

Hoefde ik slechts 51 euro te betalen!! Éen en vijftig euro voor het repareren van vier schoenen. Allemaal nieuwe hakken enz.

Waarmee weer is aangetoond dat goede schoenen kopen die het waard zijn om gerepareerd te worden, loont!

Ik heb van die vreselijke voeten. Een onlangs afgelegd bezoek bij een speciaalzaak in Rotterdam paste geen enkele schoen. Mijn rechtervoet is, dankzij de operatie van destijds twee maten kleiner dan de linkerschoen. Ondanks de speciaalzaak voor moeilijke voeten keerde ik zonder schoenen huiswaarts.

Eigenlijk passen alleen de Ecco's, een Rieker, Waldorf en herenschoenen me, in de grootste vrouwen maat.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb ook moeilijke voeten, eigenlijk aangepaste nodig. Ik heb vaak wat keus bij het merk Orchard. Zij specialiseren in gewone schoenen met wat afwijkende bijzonderheden, zoals wijde schacht, geen knel etc.. Misschien een tip voor je?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb laatst het stiksel van een paar wandelschoenen dat los liet op meerdere plaatsen laten repareren (opnieuw stikken). Na een uurtje kon ik het al ophalen en ik stond al met mijn pinpas in de hand maar de prijs was tot mijn verbazing slechts...1,50 euro! Ik ben helemaal blij met deze (nieuw ontdekte, ik was er nog niet eerder klant) schoenmaker!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Christunam die worden verkocht bij Scapino, of all places.
  Ik ga eens kijken, wie weet, laat het je weten, volgende week of zo.

  @Lilly, geweldig he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben pas naar een speciaalzaak in Hilversum gereden omdat de podoloog mij het liefst op Durea schoenen zag. Ik heb nog nooit zoveel betaald voor een paar laarzen, €180, nog nooit zo'n last gehad van mn schoenen. Volgens mij echt verkeerd geadviseerd. Volgende keer maar ergens anders heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge dat vind ik goedkoop! Mijn man betaalde laatst 44 euro om zijn Birkenstocks te verzolen. Nieuw kosten ze 54,-. Dat doen we dus nooooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @vlijtigliesje. Het is ook bijzonder voordelig Helemaal mee eens

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ligt er aan welke zolen voor een goede Vibram zool bij bergschoenen betaal je ook veel, en vaak is binnenkant ook versleten na een rondje extra verzolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Nadasurf, Ik was dan ook verbaasd. , Het is merk Rockport wandelschoenen. Ik wandelde de Nijmeegse 4-daagse er op. Ik zie ze nu niet meer staan op diw website. Maar deze website komt in de buurt qua zool en schoen
  http://www.beslist.nl/products/schoenen/r/rockport_wandelschoenen/?m_as_nm=1

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb hele erge moeilijke voeten. Ook bij mij past geen ene schoen of ik met er honderden euro's voor uitgeven, dat ben ik dus niet van plan. ben namelijk voor een tijdje geleden achter gekomen dat ik de schoenen bij een outlet wel weer goed vind zitten...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.