maandag, januari 05, 2015

Allemaal ZZP-er?

Er was veel aandacht voor de nieuwe bedrijfjes die als paddenstoelen uit de grond gestampt worden.
Speciale aandacht voor nagelstudio's. Dat is kennelijk het gat in de markt,


Trots vertelde een vrouw dat ze meer klanten had dan ze aankon.

In kleine winkeltjes in de stad zie ik de nagelstudio's komen. Daar waar de winkeliers vertrokken zijn, is er plek voor een nagelstudio.
Het is er altijd druk in deze winkeltjes.
Aan investeringen koste het weinig, dus je kunt zo beginnen.

Kapsalons rukken op. Ook een gat in de markt, ook weinig investeringen nodig,

Ik mis nog de schoonehidsspecialistes in de panden waar vroeger winkels zaten en die kennelijk door internetshoppen overbodig zijn geworden.
Schoonheidsspecialistes hebben naar verhouding ook weinig investering nodig,

Het belangrijkste is, dat je ccommunicatief bent, vaardig en snel. Klanten op hun gemak kan stellen.

Mijn Turkse kapper doet ook mijn wenkbrauwen voor 6 euro. Een luttel bedrag en het ziet er weer goed uit. Ik ben tevreden met deze kapper en kom er al jaren. Alleen knippen en de wenkbrauwen.
Verven doe ik samen met een kennisje van mij. Ik verf haar haar en zij verft mijn haar. Het zijn de tubes verf die ik jaarlijks met de verjaardagskorting koop bij de haarshop.

Waar ik absoluut niet tevreden over ben is het aantal groeiende rimpels rond mijn mond en hals. Flink masseren, maar wat ik ook doe. Ik word er met de loop van de jaren niet mooier op.

Overweeg jij een nagelstudio? Vind je het mooi? Wil jij ook ZZP-er worden, of misschien ben je het al.7 opmerkingen:

 1. Ik heb wel eens neppe nagels gehad. Ze waren werkelijk waar prachtig, maar je moet ze elke 3 weken bijvullen á 30 euro. Dan loopt het snel op! Toen ze eraf waren had ik zwakke nagels, maar dat groeide er redelijk snel weer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben per ongeluk zzp-er geworden. Ik blog fulltime en blijkbaar heet je dan zzp-er.

  Bloggen vraagt net als nagelstyliste of kapper weinig financiële investeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof niet dat ik geschikt zou zijn voor het opstarten van een nagelstudio. Bovendien vallen de investeringen voor zoiets (of een schoonheidssalon/kapsalon) volgens mij best wel tegen hoor. Je hebt dus een ruimte nodig, als je die niet in je huis hebt, moet je die huren. Daarnaast moet je er wel de opleiding voor gedaan hebben/doen en hebben zeker schoonheidsspecialistes toch bepaalde apparatuur nodig. Ik ga wel eens naar een nageldame, dat kost inderdaad €25 per keer en die doet er dan hele stevige nagellak op die zelfs op mijn handen blijft zitten. Dat is elke 3 weken en dus best een kostenpost, maar ik ben wel heel blij met hoe het eruit ziet, dus vooralsnog heb ik het ervoor over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee nepnagels of dat soort zaken zijn niet aan mij besteed. Het enige waar ik geld aan uitgeef op dat gebied is de kapper. Om de 8 weken. Zelf ben ik ook een tijdje zzp-er geweest, het ligt er natuurlijk aan wat je doet en op welke locatie. Ik ben er mee gestopt, want de investering was te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb familie met een eigen schoonheidssalon aan huis. Ze heeft flink moeten investeren. Niet alleen in opleiding, maar ook aan de praktijkkamer, incl. meubels, verven en stoel was het 6000 euro. Daarnaast een 'lijn' uitkiezen met welke producten je aan de slag gaat. Een startpakket van haar lijn was 3000 euro. Inschrijving KVK etc. Dus je bent al het nodige geld kwijt voordat je überhaupt gestart bent en dan 'boft' ze nog dat ze geen huur betaalt. Mijn man is zzp-er. Werkt hard en wij constateren dat hij veel minder vakantie neemt dan toen hij in loondienst zat. Het feit dat je qua inkomsten onzekerder bent als zzp-er, maakt dat hij minder vrij neemt en sneller ja zegt tegen nieuwe klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben gastouder, iets wat je zonder inschrijving bij de kvk ook mag doen. maar ik ga me met terugwerkende kracht per 1 -1-2014 alsnog inschrijven om zo nog gebruik te kunnen maken van de zelfstandigenaftrek vorig jaar. fijn voordeeltje ;) en dan ben ik ook officieel zzper (eenmanszaak). :) maarja, gastouder kan je niet in loondienst zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat word er verwacht van zzpers als mede mensen en hoe kan ik zelf als zzp'er nog groeien?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.