donderdag, februari 26, 2015

Vriezer koken is tijd en geldbesparend

Zo handig is het om voldoende maaltijden in voorraad te hebben voor alle gevallen waarin je onder tijdsdruk zit om nog een maaltijd te klaar te maken.

De voordelen zijn:

  • Je keuken wordt niet vuil wanneer je een vooraf bereide maaltijd  eet
  • Je zelf gemaakte maaltijden zijn gezonder en in ieder geval voldoende dan de klant en klaar maaltijden uit de supermarkt
  • Je kunt gebruik maken van de aanbiedingen en dat in het groot inslaan
  • het is zo relaxt als je weet, dat wanneer je thuis komt, het nog maar even duurt voordat je eten hebt
  • als je onverwacht gasten krijgt
  • geld besparend
  • tijd besparend
De nadelen zijn:

  • dat het niet vers van de groenteman komt, maar in de vriezer heeft gelegen
  • je één keer lang in de keuken moet staan om alles te koken
  • plannen en alle bijbehorende ingrediënten kopen
  • vooraf de maaltijd uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien, want dat is gezonder dan de magnetron te gebruiken
Op internet zijn veel recepten te vinden voor vriezer koken, maar ik werd heel enthousiast toen ik deze Engelstalige website tegen kwam

Maar liefst dertig maaltijden bereiden in drie uur. Voor wanneer je niet zoveel vriezer ruimte hebt, kun je ook kiezen voor 7 maaltijden in 1 uur. Deze tijden zijn netto kooktijden.









4 opmerkingen:

  1. Poe... 3 uur koken, daar moet je ook maar zin en tijd voor hebben...

    Hier maak ik regelmatig meer van iets. Dus gelijk vor 3 dagen Indonesisch stoofvlees of pastasaus.

    Pasta is zo gekookt en pastasaus opwarmen is een makkie.
    Mie is ook zo klaar, wat groenten heel snel en heet roerbakken, Indonesisch stoofvlees erbij en is ook gelijk luxueus lekker.

    Echt helemaal kant en klaar hebben we weinig klaarliggen in de vriezer. Hoewel dat misschien wel handig zou zijn.

    Wat ik wel vaak doe is vooruit denken: dus vandaag meer koken,omdat ik weet dat we morgen laat thuis zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kook al jaren op zondag veel. Want dochter met coeliakie dus brood en koekjes moesten zelfgemaakt. En dan was ik toch in de keuken dus veel vooruit koken...
    Ik ben van vriezerkoken ook deels overgestapt op wecken. Omdat dat goed blijft zonder stroom en er niks bederft bij stroomuitval. Gewoon begonnen met simpele soep en tomatensaus en langzaam uitgebreid naar vanalles. Zelfs cake geweckt en brood.
    Alleen vlees weck ik niet.Maar eet ik sowieso zelden.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik kook dan heb ik meestal 1 portie extra (gewoon over dus) of ik eet het zelf de andere dag op ipv brood of het gaat de vriezer in. Hebben we een 'kliekjes' dag dan ligt er van vanalles een portie in de vriezer. Eventueel een salade erbij of een rauwkost en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb graag iets in de vriezer voor als ik ziek ben. Zodat ik dan makkelijk iets kan pakken. Groentesoep bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen