vrijdag, februari 13, 2015

Vrouwen kunnen beter met geld omgaan dan mannen

Het onderzoek vermeld in het maandblad van de VEH toonde aan, dat vrouwen de financien beter op orde hebben, dan mannen.
Hoe zou dat komen, vraag je je af. Op alles zijn uitzonderingen, hieronder mijn bevindingen.
Uitzonderingen zijn overal, niemand is gelijk.

1. Vrouwen doen het vaakst de boodschappen. Bij het boodschappen doen ben je vaak met kleine bedragen per product bezig en bij de kassa is het toch een groot bedrag wat je moet afrekenen.

Volgens het boek de Supermarktleugen, laten vrouwen zich sneller verleiden om dingen te kopen die niet nodig zijn, mannen doen de boodschappen peilsnel en zijn minder geneigd zich door reclame te laten verleiden. Mannen doen minder vaak boodschappen.

In de kantine, tig jaar geleden, waar ik vaak kwam, vertelden de cassieres me, dat mannen vrijwel altijd betaalden met groot geld en vrouwen betaalden meer gepast. Vrouwen beschikten vaker over een portemonnee om het geld in te bewaren.

Conclusie, het regelmatig doen van kleine uitgaven voor de boodschappen, zorgt er voor, dat je bewuster met geld omgaat.


2. Vrouwen verdienen minder dan mannen. In mijn vakgebied verdienden vrouwen tot 25% minder dan mannen bij gelijk werk, zo toonden studies aan,
Zelf heb ik meerdere keren gemerkt dat ik moeilijker promotie maakte dan mannelijke collega's. Als je dan eindelijk in een andere baan vloeide, verdiende je vaak alsnog minder dan je mannelijke collega's, maar je had, dankzij de nieuwe baan meer doorgroei mogelijkheden.
Hoe vaak ik dan niet van mensen buiten het bedrijf, hoorde, weet je dat wel zeker, dat je minder verdiend, of minder snel promotie maakt? 
Ongelofelijk belangrijk is het voor zowel man als vrouw om de juiste connecties te hebben.
Beter nog, dat vrouwen minder onzeker zijn over zichzelf. Mannen beoordelen vrouwen meer op uiterlijk dan op inhoud. Hun ego krijgt een oppepper naast een mooie vrouw. Dito voor vrouwen, ik ben blij met hetgeen nu vaak door vrouwen bereikt wordt, vrouwen hebben het verdiend.
Nog steeds is het aantal CEO's, CFO's slecht bereikbaar voor vrouwen. Positieve discriminatie bij gebleken geschiktheid is prima,

Conclusie: Als je minder te besteden hebt, let je beter op het geld.
Mannen besteden graag geld aan mooie dingen en het ego moet opgepept worden,  mannelijke hobby's zijn vaak duurder dan de hobby's voor vrouwen.


3. Waar komt de uitspraak:. Vrouwen hebben een gat in hun hand, of helemaal geen handen. Mijn vrouw geeft al het geld uit (o, wat zielig) vandaan?

Dit komt uit de periode dat vrouwen veel meer dan nu afhankelijk waren van de kostwinnaar. Hij verdiende het geld en zij bestierde het huishouden.
Mannen konden zich lekker verschuilen, door zo te praten naar buiten. Deze mannen verdienden vaak niet zoveel en deden zich vaak groot voor naar buiten, terwijl ze graag 's avonds zich tegoed deden aan het eten dat op tafel kwam. Dat mannen ego, het is niet eenvoudig. Hoe vaak staat een relatie onder druk, wanneer niet de man, maar de vrouw handiger is, meer verdiend en populairder is.
Aangetoond is, dat vrouwen die financieel afhankelijk zijn, zich minder gelukkig en tevreden voelen.

Wat zou een basisinkomen voor iedereen beter zijn, ook worden er vast meer baby's geboren.

4. Vrouwen kunnen beter beleggen. 

Ik heb het tegendeel bewezen, maar over het algemeen zijn vrouwen wat minder snel in handelen, wat het aantal transacties verminderd. 
Het aantal daytraders zijn overwegend mannen. Jachtinstict moet je hebben.

5. Vrouwen studeren beter.

De laatste jaren blijkt dat er veel vrouwen technische studies goed doen, de TU heeft steeds meer vrouwelijke studenten.
Nederlandse-Marokkaanse vrouwen die heel veel achterstand in te halen hebben in het door mannen ego's geteisterde gemeenschap, studeren beter en houden hun studie beter vol dan de Nederlandse-Marokkaanse mannen. Deze vrouwen willen hun achterstand inhalen.

2 opmerkingen:

  1. haha zo herkenbaar en zo waar! als mijn man boodschappen doet komt hij met allerlei hebbedingetjes thuis, en nergens op de aanbiedingen gelet natuurlijk! .. maar het is misschien ook, dat vrouwen beter met geld om gaan omdat ze VAKER met geld omgaan? Dus als de man toevallig de 'huisman' is, is het misschien weer andersom?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Clarien, er zijn altijd honderden uitzonderingen, hoeveel full-time huismannen zijn er?
    Leuk dat je een berichtje achterliet.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.