zaterdag, maart 28, 2015

Daarom salarisverhoging bij de banken

De bestuurders van de ING en ABN-AMRO hebben zich in 2014 een leuke vergoeding toegekend. Wij die met onze belastinggelden deze banken hebben behoed voor omvallen vinden deze vergoedingen niet zo leuk. Absurd eigenlijk. Leren die bankmensen het nou nooit? Nee dus.

Onderstaande briefschrijver in de Volkskrant van vandaag, begrijpt heel goed dat deze bankmensen meer geld moeten verdienen. Het zijn lastige banen. Lees je mee?


De ophef over de salarisverhogingen voor de top van de ING en ABN-AMRO is zwaar overdreven. Beseft iedereen wel wat voor zware en vervelende banen dat eigenlijk zijn?
Denk je dat het leuk is om steeds maar al die bankkantoren te sluiten en de vele honderden medewerkers te moeten ontslaan?
Denk je dat het leuk is om al die slechtnieuwsgesprekken te moeten voeren, als de bank de stekker uit de door de crisis in nood verkerende bedrijven moet trekken? Dat je als bank met vele miljarden door de belastingbetaler overeind gehouden moet worden, beseffende dat je die steun nooit zult kunnen terugbetalen, dat geeft toch ook geen prettig gevoel. Weet u wel hoe moeilijk het is om steeds maar nieuwe producten te moeten verzinnen, zoals beleggingshypotheken, derivaten, woekerpolissen en renteswaps? En al die hierover klagende mensen later aan de telefoon te krijgen en steeds maar weer te moeten uitleggen dat het toch allemaal duidelijk in de kleine lettertjes stond.

In het licht van dit alles lijkt mij dat een salarisverhoging van 1,3 miljoen euro naar 1,6 miljoen per jaar voor de topman van ING niet overdreven is. En de salarisverhogingen voor de top bij de ABN-AMRO, volgens topman Zalm, moet je die verhogingen eerder zien als een achteruitgang, wegens het afschaffen van de bonussen die door de bemoeienis van de staat helaas niet meer zijn toegestaan. Bovendien was de salarisverhoging slechts 17 procent, terwijl ze recht hadden op 20 procent. Een gematigde verhoging dus. Anders vertrekken ze.
In het buitenland kunnen ze minstens twee keer zo veel verdienen. En hoe moet het dan met onze banken?

Bron: De rubriek U in de Volkskrant van 28-3-2015/

3 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen: ga dan lekker naar het buitenland !!
  Ik denk dat de brief uit de Volkskrant ironisch is bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat mag je toch wel hopen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, vreselijk dat al onze bankiers het zo moeilijk hebben, en ook nog elk moment weggekocht kunnen worden door buitenlandse banken. Persoonlijk ben ik volkomen bereid dat risico te nemen trouwens;.
  --Carolina--

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.