zondag, mei 17, 2015

In 10 jaar 10.000 euro op je hypotheek besparen

Zoveel geld besparen, en wat is de adder onder het gras?
Door af te lossen bespaar je rente op je hypotheek. Hoe sneller je aflost, hoe minder hypotheekrente je betaalt. Dat is het eerste verdiend.

Punt twee is dat het risico van je hypotheeklening af neemt, naarmate je meer hebt afgelost.
Als je eerder een tophypotheek had, betaalde je extra rente, een risicopremie. Je moet wel naar de bank stappen om deze risicopremie te laten verminderen. Immers, jouw bank is wel blij met een lagere hypotheek, maar terug geven van de risicopremie, dat is wat anders.

Het kan je zelfs heel lastig gemaakt worden, zo ondervond Juul Dijkhuis bij zijn hypotheekverstrekker Centraal Beheer. Ook Delta Lloyd kan het zijn hypotheekklanten behoorlijk lastig maken, om tijdens de rentevaste periode de risico premie er vanaf te halen.

Mijn advies is, dan ook, probeer het eerst zelf. Velen zijn je al voorgegaan. Makkelijk was het niet altijd. Hypotheekbanken Florius, ABN Amro, Rabobank, ASR en ING zijn daar gemakkelijker in.
MUNT hypotheek, NIBC en Obvion zijn volgens ikbenFrits.nl de enige hypotheekverstrekkers die automatisch de risio-opslag, naar beneden bijstellen als er voldoende is afgelost om in een lagere risico-klasse te vallen.

Stel, je hebt een hypotheek van 300.000 euro twee jaar terug afgesloten. Door het annuïtair aflossen ga je al in het tweede jaar door de grens van een lagere risico-klasse. Dan verdien je in de volgende tien jaar al 10.000 euro terug.


Heb jij je hypotheek al heel wat omlaag gekregen door af te lossen, dan is er nu de website ikbenFrits.nl


IkbenFrits.nl is een tool, die zonder tussenkomst van adviseurs snel berekent of jij goed zit met je hypotheek en je helpt met het terugvorderen van je risicoopslag. Het kost je 400 euro, als je het deze website voor je laat doen.

bron: FTM.nl2 opmerkingen:

 1. Waarom zou je via ikbenfrits dit laten doen? Je kan hier immers zelf een aanvraag voor doen bij de bank, waarbij de je benodigde stukken moet overhandigen. Zonde om daar 400 euro voor te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Financieel onafhankelijk, niet iedereen is bijdehand genoeg. Daar is dit bedrijf op ingesprongen. Goed idee van die ZZP-ers.
  Jij en ik wij hebben geen woekerpolis meer. De drempel moet heel laag gelegd worden,
  Stel dat er een bedrijf is, waar mensen hun hypotheekpapieren kunnen laten doorlichten voor 400 euro en zo van hun woekerpolis verlost worden, zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. Zelfs dat is voor veel mensen al lastig en voor anderen is het een gat in de markt,
  Ik hoop dat ik dat ook duidelijk genoeg heb uitgelegd,

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.