zondag, juli 05, 2015

Nieuw inzicht: Zonnen is gezond

Door nieuwe inzichten in huidkanker en zonnen blijkt dat zonnen niet slecht hoeft te zijn.
Jaarlijks krijgen ongeveer 15.000 mensen huidkanker en daarvan is slechts 10 procent veroorzaakt door een overmaat aan zonlicht.

Vreemd genoeg verschijnt huidkanker op plekken op het lichaam die zelden de zon zien. Bij donkere mensen krijgen vaak huidkanker op de voetzolen.

Zonneklaar is dat mensen met een lichte huid sneller verbranden en daarmee ook meer risico lopen op kanker.
De huid die verbrand is geweest, daarvan hebben de cellen daaronder onvoldoende zuurstof. Deze cellen krijgen beschadigd dna en zo ontstaat kanker.
Al onze celen hebben zuurstof nodig. Dat kan door voldoende goede voeding en beweging. Vitamine C tegen ontstekingen.

Verbranden daarvoor moet je uitkijken. Geniet van de zon en vooral van de vitamine D die we daarmee krijgen.
Vitamine D die we van de zon krijgen beschermt tegen allerlei vormen van kanker en andere ziekten. Er zijn aanwijzingen dat een beetje uv-licht ook beschermt tegen depressie, hog bloeddruk, multiple sclerose en hartfalen.

bron: MMV

10 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk dat je ook ergens iets gelezen hebt, maar cellen in je huid gaan echt niet gisten. Dus ik vrees dat je toch ergens iets verkeerd begrepen hebt. Het KWF geeft goede voorlichting over kanker, onder andere over huidkanker. En ja, je beschermen tegen zonnebrand is en blijft een goed idee, dat had je wel goed begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Petra, wel eens dat cellen zuurstof nodig hebben door middel van goede voeding?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Donkere mensen krijgen vaker kanker op hun voetzolen omdat daar minder pigment zit en daar dus sneller verbranden. Als je op je buik ligt te zonnen komen je voetzolen toch echt wel in de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem, zonnen Afrikaanse mensen dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem, Dus huidkanker bij donkere mensen komt door het verbranden van de voetzolen?
  Bij blanke mensen komt huidkanker ook voor op plekken die zelden in de zon zijn en nog nooit verbrand zijn geweest. en moedervlekken. Ik begrijp dat niet. Ik vond het verhaal wel logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kanker is een beschadiging van je DNA. Het stukje DNA dat voor gecontroleerde groei zorgt. Dus hoe snel een cel gaat delen. Sommige cellen die eens per week delen gaan ineens elke drie dagen delen.. Ongecontroleerde groei, die de groei van goede cellen belemmerd.
  Zonlicht kan je DNA beschadigen. Stoffen in je voedsel of omgeving eveneens. En zelfs als je in je hele leven in een ruimte zonder uvstraling door zou brengen zou je huidkanker kunnen krijgen. Door spontane mutaties. Net zoals je niet perse hoeft te roken of met asbest te hebben gewerkt om longkanker te krijgen.
  Als je cellen gisten gebeurd er iets heel geks. Gist is Een schimmel die suikers omzet in alcohol, CO2. Fruit gist. Brood gist. Mensen hebben een schimmelinfectie die hun cellen kapot maakt. Zuurstof zit niet in je eten, maar in de lucht. Goed en gezond eten zorgt voor een goede doorbloeding, een goed afweersysteem en afvalstoffentransport. Cellen hebben aminozuren nodig om je DNA te kopiëren, bloedsuiker om te werken, lymfevocht om afval kwijt te raken, rodebloedcellen die voor zuurstof transport zorgen en daar heb je gezond, gevarieerd eten voor nodig.
  Zuurstof komt niet anders in je lichaam dan door te ademen!
  Verbrandde huid betekent dat cellen te lang uv straling hebben gehad. De cellen eronder kunnen ook beschadigd raken.

  Mensen worden steeds ouder, steeds dikker, eten steeds meer suiker, vlees en zout. Eten steeds minder oorspronkelijk eten. Kweken allerlei soorten groenten die wat voedingswaarde, mineralen, vitamines, sporen, veel minder hoge waardes kennen dan hun voorgangers 400 jaar geleden bevatten. In de afgelopen 100 jaar hebben we ladingen gif gebruikt tegen onkruid, dat ook op ons eten, in de grond en ons drinkwater beland. Bovendien vroeger hadden we honing en fruit als zoet. Nu doorgekweekte bieten die gemalen gekookt en gedroogd en gebleekt wordt als basis voor zoet.. Vroeger aten we granen, rauw of kort gebakken. Nu malen we ze, zeven we ze, doen er stofjes bij om het heel lang te bewaren. Vlees was iets dat misschien eens per twee weken voorkwam, van een dier dat zelf zijn eten zocht, geen medicijnen kreeg, wat veel beweging kreeg en in de open lucht leefde.
  Misschien moeten we allerlei nieuwe ziektes hier mee in verband brengen. ( ik ben niet roomser dan de paus, niet alles wat ik eet is onbespoten, biologisch, onbewerkt, ongezoet)

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik blijf toch echt fijn uit de zon. Of dat nu gezond is of niet. Ik krijg knallende hoofdpijn en zere voeten van in de zon zitten/liggen, dus geef mij maar de schaduw. Leuk hoor al die onderzoeken, maar ik blijf gewoon doen waar ik mezelf goed bij voel en niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit wel een fijn bericht, na al die enge verhalen over de gevaren van de zon. Hoewel je natuurlijk nog steeds wel voorzichtig moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Petra, goed onderbouwd antwoord. Dank je,
  Dr. Moolenburgh heeft gesproken over zuurstof in cellen en voeding. http://voedingkanker.nl/voeding-bij-kanker/

  Gistende cellen heb ik uit een verouderd boek waarvan de eerste druk in 1978 en de zevende druk in 1980. Dat was voor de ontdekking van DNA, het heet Kanker kan genezen door dieet en therapie. Kanker die is ontstaan door onvolwaardige voeding. Geschreven door C. Moerman, arts.

  In dit boek wat feiten over voeding. Aan het einde van de tweede wereldoorlog was het aantal kankerpatienten gereduceerd tot 50%. Hij weet dit aan de verminderde verkrijgbaarheid van koffie, thee, alcohol, wit brood. Er werd meer gerst en rogge gegeten.
  Wat er niet in staat hoe het met de voedingswaarde van tulpenbollen stond, maar dat terzijde. Na de tweede wereldoorlog steeg het aantal kankerpatienten.

  De res van je verhaal onderschrijf ik volledig. Ik ben ook niet roomser dan de paus, anders was mijn gamma gt misschien al op 30 geweest in plaats van 56.

  Longkanker heb je in vele vormen, je hoeft idd niet met asbest gewerkt te hebben of gerookt om het te krijgen.

  Heb je zelf te maken gehad met kanker?
  Ik kan het stukje over gist wijzigen in dna, dat is misschien duidelijker,

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.