zondag, augustus 02, 2015

Maximaal is niet altijd optimaal

De titel van dit blogje zou ook kunnen heten 'Bezit is het einde van het vermaak'.

Het zwoegen naar steeds beter kost veel energie, aldus Annet Aris in het FD van zaterdag

Zij heeft in haar werk gezien dat zeer ambitieuze mensen streven naar het maximaal haalbare en daarbij heel doelgericht zijn. De conclusie is dat dit stress geeft. 

Ze geeft toe dat het best lekker is als je je eten van Marqt kunt laten komen en die exclusieve kasjmieren pullover kunt kopen en als eerste het vliegtuig in kunt stappen of zelfs een eigen vliegtuig hebt.

In de wedloop naar rijkdom heb je altijd baas boven baas, relatief gezien blijft de gele trui buitn bereik.

Ze zag dat in serieus rijke mensen stress hebben van hun bezittingen en het vechten om bij de top te blijven. Kortom, het bezit is het einde van het vermaak.

Het is gezonder om rustig te zijn. Sporters, 50+ ers die na jaren werken proberen het verouderingsproces proberen tegen te gaan door extreem te trainen en streven om het laaste grammetje vet te verliezen. Het blijkt dat licht overgewicht samen met matig sporten de kans op een lang en gezond leven het grootst is.

Het is moeilijk om te bepalen wanneer het maximum bereikt is. Het streven naar het maximale is menselijk, 
Daarom is het belangrijker te streven naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Neem daarbij in acht dat stilstand leidt yot achteruitgang.
De vraag is dan ook, waneer heb je het maximum breikt,

Dit artikel gaf mij een nieuw inzicht over de beste, mooiste, duurste, onbetaalbaarste sloep die er maar is. Dus ging ik vandaag bij jachthavens langs, om te kijken naar te koop staande tweede- en derdehandsjes. Waarom krom liggen voor de sloep met goud, als zilver ook goed genoeg is.

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, heel het internet afstruinen om zeker weten dat je het beste hebt gekocht bijvoorbeeld. Soms is goed genoeg gewoon genoeg. Maar dit blijft lastig..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed stukje dit. En het is op bijna alle onderdelen van je leven toe te passen. Spullen, gezondheid, relaties.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ....ik probeer altijd tweedehands te kopen! Veel voordeliger en milieuvriendelijker! Alleen voor mijn gezondheid is het beste genoeg voor de rest is minder ook prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk! En als het even kan, dan zou ik geloof ik nog liever huren ook. Maar goed, ik weet van mezelf dat ik geen zin heb in het onderhoud van zo'n sloep en er waarschijnlijk te weinig tijd voor heb om het wat dat betreft op een gunstige manier in te kleden. Dat zal voor jou weer anders zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.