vrijdag, oktober 16, 2015

Activiteiten moederbedrijf van GeldvoorElkaar stilgelegd

Geen enkele zorgen over de activiteiten van de dochter GeldvoorElkaar.nl, ook al heeft de moeder iets doms gedaan. Geld voor Elkaar baalt behoorlijk van de fouten van de moedermaatschappij Trustbuddy. Geldvoorelkaar heeft een AFM goedkeuring.

Afgelopen week werd bekend dat er geld zoek is bij de Zweedse moeder Trustbuddy van GeldvoorElkaar.nl Sinds november 2014 is Trustbuddy eigenaar van GeldvoorElkaar.

Een bedrag van 4,74 miljoen euro op een totaal opgehaald bedrag is zonder toestemming gebruikt voor andere doeleinden. In totaal werd 32,3 miljoen euro uitgeleend via het forum Trustbuddy.

Alhoewel Trustbuddy sinds moeder is van GeldvoorElkaar heeft dit niets te maken met GeldvoorElkaar (GvE)
GvE opereert geheel onafhankelijk van Trustbuddy. Trustbuddy is een beursgenoteerd bedrijf in Zweden.  Trustbuddy heeft sinds een maand een nieuwe CEO en deze heeft direct een onderzoek ingesteld naar eventuele misstanden. Hierna werd het missende geld aan de grote klok gehangen.

Crowdfunding is hip en trendy en door de bomen zie je het bos bijna niet meer. 120 crowdfundingplatforms zijn er momenteel. Dat is teveel. Hoogste tijd dat de AFM beter gaat controleren.

GeldvoorElkaar heeft de klanten geïnformeerd door een item op de nieuws pagina op de site.

Diverse bronnen, waaronder de Accountant

1 opmerking:

  1. Daarom ben ik er zelf nooit aan begonnen, ik vind het allemaal te vaag en er zijn teveel van dit soort partijen. En ook al krijg je in het begin alles keurig terug betaald met rente, als ze aan het eind verstek laten gaan is je rendement nog naar de knoppen of erger...
    Het doet me gewoon teveel aan de piramidespelen van het verleden denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.