donderdag, oktober 08, 2015

Boek 'Project Dromenland'

Project Dromenland
In vervolg op het boek Zo Zuidas, las ik ook het boek Project Dromenland

Het boek Zo Zuidas was heel anders dan het blog destijds, wat me verraste.
Prettig geschreven en een must voor iedereen die voor het eerst gaat werken.

Project Dromenland werd ook geschreven door drie vrouwen werkzaam op de Zuidas.
Het is een thriller, met een menselijke kant. Een hoofd advocaat, de partner in het kantoor probeert er drie vrouwen in te luizen met een miljoenendeal in de tijd van het begin van de crisis. Het project van de miljoenendeal heet project dromenland. De hoofdadvocaat probeert er zelf met de buit er van door te gaan. Ook verleid hij een stagiair.  Hij probeert de schuld van het gemiste en door hem veilig gestelde geld af te wentelen op alle drie de vrouwen en er zelf met het geld van door te gaan. Hij verliest dit. Vooral de slimme stagiair die hij eerst verleidde pakt hem terug. Niemand komt er ongeschonden uit, maar twee van de drie vrouwen maken een nieuwe start en winnen hun respect terug binnen de Zuidas en daar buiten.
Een vrouw zwelgt in zelfmedelijden en zit haar dagen depressief thuis uit.

De vrouwen schrijven vlot en spannend. Het boek geeft weer een goede kijk op het werk op de Zuidas. Ook viel me op dat de partner, de stagiair aanmoedigt om een dikke hypotheek te nemen voor een appartement in de dure Amsterdamse buurt.
De vrouw die tenonder gaat, gaat mede ten onder doordat de gemeente haar te duur gekochte appartement een dwangsom oplegt van tientallen duizenden euro's voor onderhoud.  Hulp van de Vereniging van Eigenaren hoeft ze niet te verwachten.

Ik las daar een beetje in terug hoe je van net startende werker graag een enorme hypotheekschuld krijgt. Daarna moet je wel nog harder werken en ligt de rustige studententijd helemaal achter ze.

Ook te leen in de bibliotheek.

1 opmerking:

  1. Klinkt wel interessant moet ik zeggen! Ik ga eens kijken of ze het hier al in de bieb hebben!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.