zondag, november 08, 2015

Zorgkosten controleren

De zorgverzkeraars controleren wat meer op verkeerde declaraties. CZ gaf aan in 2014 een verdubbeling van foutieve declaraties. Van de verzekerden denk vijftien procent terecht dat de factuur onjuist is.

Een kliniek had in 2012 schoonheidsbehandelingen zodanig gedeclareerd, dat de factuur in het geheel niet te herleiden was naar een cosmetische operatie.
DSW controleerde of na de behandeling de te doen gebruikelijke mdicijnen werden verstrekt aan de patienten, Ook vroegen zij de huisartsen om meer info over de klachten van de oatienten.
De huisartsen wisten van niets.

Een aanklacht werd ingediend bij justitie. Maar het OM vond de bewijzen niet duidelijk genoeg. De reden dat het OM niets meer kon betekenen in deze was omdat geheimhoudingsplicht boven opsporing uit gaat. Het OM kan geen afdoende naspeuringen doen.

Half november kun je je zorgverzekeringen weer kiezen via de vergelijkingssites. Ik heb nu alleen nog maar een basis verzekering met het hoogste eigen risico. Sinds vorig jaar ben ik bij DSW verzekerd. Bij deze verzekeraar mag ik zelf mijn arts uitkiezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.