vrijdag, december 18, 2015

Besparen op je zorgverzekering 2016: 15 tips van Independer

UDe zorgverzekering kost ons al genoeg. En ook volgend jaar wordt het weer duurder. Een aantal tips van Independer om in 2016 te besparen op je zorgverzekering:

  1. Overweeg om je eigen risico te verhogen. Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt is dat erg aantrekkelijk. Hiermee kun je tot wel 250 euro per jaar besparen.
  2. Betaal, als je dat bedrag hebt, je premie per jaar in plaats van per maand. Daarmee krijg je een paar tientjes euro korting.
  3. Neem een internet verzekering. Je moet dan wel alles online regelen, maar deze zorgverzekeringen zijn een stuk goedkoper.
  4. Kijk kritisch naar je aanvullende verzekering. Veel mensen hebben een uitgebreid aanvullend pakket, maar gebruiken die zorg helemaal niet.
  5. Laat als het mogelijk is, een behandeling door de huisarts doen. De kosten bij de huisarts worden namelijk volledig vergoed en gaan niet ten koste van het eigen risico.
Op de website van Independer lees je nog tien andere tips. (klik)

Dit artikel werd in samenwerking met Independer geschreven. Dit artikel is een mooie aanvulling op mijn blog van gisteren over een aanvullende verzekering

-       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.