vrijdag, januari 15, 2016

Het hele huis is verhuisklaar opgeruimd

De handleiding van de kluis heb ik gevonden. De sleutels niet. Volgens mij is het hele huis verhuisklaar schoongemaakt, opgeruimd. Het kan natuurlijk altijd beter, maar echt zelfs de kelderkast en de schuur zijn opgeruimd. Toch is er nog een plekje dat ik gemist heb. Dat moet wel, want de sleutels van de kluis zijn nog steeds pleiten.

Het voordeel van een geminimaliseerd opgeruimd huis is, dat je je spullen minder snel kwijt bent. Het voordeel van weinig geld, weinig pennen, kammen en sleutels is dat je er zuiniger op bent.
Destijds met gewone sleutels en niet die dure gecertificeerde, raakte ik minimaal 7 sleutels per jaar kwijt. De dure huissleutels en dat deze pas bijgemaakt worden met een pasje bij de sleutelspecialist is de drempel om slordig om te gaan met sleutels een stuk hoger.

Afgelopen zaterdag belde ik het sleutelhuis en vroeg hun naar de prijs en de installatie van een nieuwe kluis. 600 euro inclusief. In de bouwmarkten zijn ook kluisjes, maar die kun je desnoods met een schuifspeld open maken.


Afgelopen maandag in het drukke aquarobics centrum (want goede voornemens en meer sporten) vertelde ik het euvel aan mijn sportmaatjes. 'S nachts droomde ik van de plek waar ik vandaag de handleiding terug vond. De handleiding voor het vernieuwen van de batterijen. Ik kreeg in de droom nog meer te zien, hoe ik op de automatische piloot de sleutels opgeruimd had, maar dat ik ze niet op de gewone plek had gelegd maar er vlak naast.

Die droom stelde me al een beetje gerust. Ik zou het terugvinden. Ik vind het jammer dat ik de sleutels nog niet terug gevonden heb, maar de handleiding om batterijen te verwisselen is een begin. Ik kan weer vooruit.

De handleiding is nu gescand en op meerdere plekken opgeslagen. Die handleiding raak ik noooiiit meer kwijt....

Ik vertrouw meestal op mijn zesde zintuig. In dit geval duurde het lang. Te lang. Raar dat ik de handleiding nu terugvond op een plek waar ik al vaker gezocht had. Eindelijk pas afgelopen maandag een droom waar ik wat kon vinden. Dat had ook wel wat eerder gekund. :-((3 opmerkingen:

  1. je bent iig verder dan ik ;) (maar ik heb nog even) wij gaan half april verhuizen, maar krijgen 15 februari de sleutels al :D (dus langzamerhand al veel spullen verhuizen voor die tijd.. voordeel van dichtbij verhuizen.. we kunnen er al vaak naartoe :p)

    ik hoop dat je de sleutels nog vindt... zou wel handig zijn denk ik...frustrerend..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk, dat is in ieder geval de eerste stap. Wel bijzonder dat je droomt over de plek waar de handleiding lag en dat je hem zo hebt teruggevonden. Handig zo'n zesde zintuig :-)
    Nu de sleutels nog...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.