maandag, februari 22, 2016

Heel voordelig uit gaan

Stel je wilt consuminderen en toch uitgaan.  Cultuur opsnuiven voor bijna niets. Dan heb je het wat moerilijker, dan wanneer je direct de knip trekt.  Een beetje voorstelling kost gewoon veel pecunia. Thuis op de bank blijven zitten, is een mogelijkheid. 'Eigen huis is goud waard', niet waar?

Ik heb wat goedkope en gratis alternatieven voor jou uitgezocht die je hieronder kunt vinden.  Het kost wat meer moeite dan de gewone manier. Met de juiste instelling kun je toch genieten.


 • Zoek  op gratis + de naam van een cultuurpaleis bij jou in de buurt.  Zeker in de zomer worden er regelmatig gratis lunchconcerten gegeven. 
 • Met een try-out heb je voor weinig geld een generale repetitie te pakken.  Try-outs zijn daarom ook erg voordelig. Google maar.
 • In de zomer op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er veel gratis evenementen in het Vondelpark bijvoorbeeld. www.openluchttheater.nl/.
 • Hou de uit agenda's van jouw woonplaats in de gaten. 
 • Abonneer je op de nieuwsbrief van jouw favoriete theater. 
 • Wordt vrijwilliger in het theater bij jou in de buurt.  De beloning is in natura, regelmatig een kaartje voor jou vrijwilliger en partner. Bovendien kun je vaak meekijken naar een stuk voorstelling. 
 • Via vakantieveilingen.nl kun je soms voor weinig een leuk avondje uit. Zo ga ik naar een muziekvoorstelling van Jan Smit. Hou je niet van Jan Smit. Ik kan je vertellen, dat ik na deze avond echt een uit-gevoel heb.
 • Een avondje uit met een niet BN-er is leuk. In een oude sociëteit in Rotterdam wordt regelmatig gratis cabaret en muziek aangeboden. Ik betaal met consumpties. 
 • Zoek  op gratis huiskamer vol muziek. Je struikelt over de mogelijkheden.
 • Google op gratis + museum, gratis + expositie, gratis + cabaret, gratis + concert of gratis + tondvaart. Zelfs gratis + van + gogh levert een leuke rondleiding op. 
 • Via www.goudentips.org/muziek.html kom je op een eenvoudige website, met veel en actuele  mogelijkhededen
Have fun.

7 opmerkingen:

 1. bij ons zijn er in de zomer in diverse parken gratis openluchtfilms, zelf stoel en drinken meenemen

  fietstochten door wijkverenigingen worden gesubsidieerd door de gemeente en je komt op plaatsen die anders afgesloten zijn, vorig jaar zelfs een gratis pont over de rivier, waardoor je in een gebied kon fietsen wat anders afgesloten is

  Dit jaar gratis kaarten gehaald voor de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, met een prachtig concert van het orkest van de stadschouwburg  BeantwoordenVerwijderen
 2. gratis vuurwerk op de brug op Koningsdag

  allerlei straatfestivals zijn gratis toegankelijk

  in parken zijn vaak markten met veel gratis proeverijen, zelf een dekentje mee met koele fles wijn in tasje

  in kerken worden vaak concerten/ meezingavonden gehouden/ gratis films vertoond

  openingen van tentoonstellingen zijn vaak gratis met hapje en drankje

  kortom hou oren en ogen open, lees de lokale suffertjes en hou de agenda van jouw gemeente in de gaten. bij ons is ook elk jaar een gratis ontbijt met de burgermeester.. opgeven en met mazzel word je uitgeloot.. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan 13 mei naar het rijksmuseum op kosten van de ING.
  Maar je moet wel rap zijn als ze dat soort acties hebben, want de run erop in enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt verbazingwekkend wat je allemaal gratis kunt doen vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf iets organiseren. Ik heb ooit met vier buurtbewoners een theatervoorstelling gemaakt. Natuurlijk ben je zelf dan niet uit, maar het is wel een heel leuke vrije tijdsbesteding

  Stadswandelingen kun je lenen in de bij de bibliotheek en zijn er vaak heel veel.

  En als je echt een keer naar een duur concert wilt, dat je zelf niet kunt betalen, vraag het voor je verjaardag. Mensen die het niet leuk vinden om geld of bonnen te geven, willen dat meestal wel doen als ze weten dat jij voor dat geld naar een voor jou bijzonder concert gaat.

  Op Museumweekend, Open Monumentendag, Open Molendagen zijn veel instellingen gratis toegankelijk en er zijn dan ook vaak extra mensen aanwezig om uitleg te geven.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeet de muziekfestivals als Parkpop, bevrijdingsfestival, Metropolis en dat soort dingen niet. Superleuk om te doen in de zomer en ook gratis. Verder erg leuke tips. Hoe heet die societeit in Rotterdam?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Imeke, de sociëteit, dat had ik beter niet kunnen schrijven. Daar kom ik te regelmatig. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.