donderdag, februari 04, 2016

Jobado, de klusdienst voor een spotprijs

Als je nu consumindert en twee linkerhanden hebt en je wilt toch thuis laten klussen. Dan nam je vroeger contact op met een Pool.
Nu is er Jobado klusdienst. Die bestaat deze maand één jaar. De klussen worden gedaan voor een appel en een ei,  door amateur klussers zonder baan, zoals studenten en mensen zonder inkomen.

Thuis de klussen doen die ook door een onderhoudsbedrijf gedaan kunnen worden. Meestal zijn het klussen die je zelf ook zou kunnen doen... Een Ik.ea kast in elkaar zetten en geen schroefje overhouden, of een granieten vloer uit je huis laten verwijderen voor 10 euro per uur.

Een klussendienst voor een vriendenprijs.  Je betaalt als de klus naar tevredenheid gedaan is. Van die vriendenprijs gaat 20% naar Jobado en  de inkomstenbelasting eist ook zijn deel. (Info Nu.nl) Welke prijs? Een loodgieter voor €15,00 euro per uur.

Jobado kun je  ook als de taxidienst über kunnen zien.  Voor een spotprijsje een klusser. Is het een goed idee? Voor de student zie ik het als prima, maar voor een vijftigjarige met alleen een partner met inkomen zie ik dit niet zo positief.

Jobado is de concurrentie aangegaan met de ZZP-onderhoudsbedrijven.  Nu is Jobado in vooral in Noord Holland aan het werk. Jobado wil uitbreiden naar  heel Nederland, Antwerpen en Parijs.
Bron: Volkskrant 

10 opmerkingen:

 1. Ik ken deze klusdienst nog niet. Op zich interessant voor die klusjes die je niet zelf (meer) kunt. Ik denk daarbij dan aan simpele klusjes. Toch zou ik klussen waar specifieke expertise voor nodig is niet aan een amateur uitbesteden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die stoten fijn hun professionele collega's het brood uit hun mond. Door met prijzen onder de marktwaarde te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @BespaarBalans, het zijn mensen met een hekel aan klussen die veelal gebruik maken van deze diensten. Wonen in het Gooi. Ik heb ook een hekel aan klussen, ik ben verwend door het laten uitvoeren van het werk,

  @Nietzoomaarzooo, idd. En dat voor deze prijzen. Zo kan niemand aan een goed inkomen komen,

  @StapStories. Jij schreef er gisteren al over,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt wel interessant op zich. Maar ik zou niet zo goed zo maar iemand durven inhuren geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn voor klanten, maar idd minder fijn voor concullega's. Aan de andere kant; er zijn vast ook mensen die tegen zo'n tarief wél iets uit laten voeren en anders niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valse concurrentie. Volgens mij komen de zzp-ers nog verder in de problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natuurlijk een slechte zaak voor zzpers, en hoe weet je of het werk goed gedaan word, want garantie zul je welniet krijgen ,maar aan de andere kant wat als je weinig te besteden hebt en zelf niet in staat bent om de klus uit te voeren, dan is het misschien toch een uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, zo'n race naar 'the bottom' met z'n allen. Lekker naar de action en de primark hollen en het ondertussen gek vinden dat je eigen arbeidsvoorwaarden uitgekleed worden. Ik betwijfel of het allemaal zo'n vooruitgang is, straks mag je hier ook 4-5 baantjes regelen om een fatsoenlijk inkomen te regelen. Des te meer reden om financieel onafhankelijk(er) te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor iedereen die ons nog niet kende, welkom! Veel van de Jobbers zijn inderdaad studenten, werklozen of mensen die een extra inkomsten kunnen gebruiken. Jobbers worden voordat zij aan de slag gaan, gescreend. Tijdens de klusjes hebben wij ook nauw contact met hun over de gang van zaken. Jobbers verdienen gemiddeld 1,5-2x het min.loon, dus daar wordt zeker voor gezorgd. Jaarlijks doen zij zelf aangifte bij de Belastingdienst. En zeker, er zijn veel mensen die simpel gezegd ergens geen tijd of zin in hebben. Juist voor die mensen bieden wij het gemak van direct, simpel en voor een schappelijke prijs iemand in te schakelen die dat voor ze doet. Stel dat er iets mis gaat, wat gelukkig bijna nooit voorkomt, zijn de Jobbers via Jobado gedekt. Als jullie nog suggesties hebben waar wij rekening mee kunnen houden horen wij dat natuurlijk graag via support@jobado.nl. Groeten Emma, Sales Manager Jobado.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.