maandag, maart 14, 2016

Eet smakelijk met vensterbank pluksla

De eerste pluksla van dit seizoen is klaar voor consumptie. Ik kweekte in twee bakken. Twee 1-persoons porties, dacht ik.

De eerste bak heb ik net boven de aangroei afgeknipt. Het resultaat was te weinig sla. Note  to self: volgende serie in grotere bakken kweken. 

Pluksla is net als snijbiet en als rucola, na niet te diep afsnijden groeit het vanzelf weer aan. 

Afgezien van de vele keren water geven en geduld, heb ik dit seizoen minstens acht keer pluksla op hè menu staan. Dat is toch leuk.

Vanavond at ik als bijgerecht de pluksla met appel. Toch een diep boerenbont bordje vol.






6 opmerkingen:

  1. Mijn rucola groeit traag. Ik ga dit ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee die pluksla. Ik wist niet dat je die binnen kon kweken.

    Dank je wel voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja hoor, ook hier sla van eigen pluk. Heerlijk! Al moet je er niet te veel van willen eten. Geduld is een schone zaak ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn sla gaat echt traag juist. Toch maar eens zoeken naar andere zaden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je al veel sla. Ik zag dat mijn rucola zaadjes beginnen te kiemen. Jihaaaaaa. Dit weekend zal ik mij verdiepen in andere iets snelgroeiender sla opties.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk idee zeg! Ik ga mijn oudste dochter hier ook over tippen.

    BeantwoordenVerwijderen