woensdag, maart 02, 2016

Hoe vaak gaan we naar de kapper

Niet iedereen gaat naar de kapper. Één op de tien Nederlanders gaat nooit naar de kapper.  De overige 90 procent gaan in hun leven gemiddeld 541 keer naar de kapper. Totaal geven ze daar €11.000 euro aan uit.

We zijn gemiddeld 80 dagen van ons leven bezig om ons kapsel in model te krijgen. We besteden best veel tijd aan ons haar. Een goede coupe geeft het zelfvertrouwen een boost. Negenendertig procent van de Nederlanders zegt zich zekerder te voelen met een goed kapsel. 

Het is in voor mannen om zich helemaal kaal te scheren. Humberto Tan is een voorbeeld van een knappe man met een kaal hoofd.
Kale of kaalgeschoren mannen komen mannelijk, dominant en gezaghebbend over. Dit brengt grote voordelen mee in het zakenleven.

Ik ga iedere zes à zeven weken naar de kapper. Mijn halflange haar blijft beter in model zitten. Ik laat alleen knippen bij een goede kapper. Het kost mij 17,50 euro. Al jaren is deze prijs gelijk gebleven. Ik laat mijn wenkbrauwen epileren bij de kapper. Vervolgens geef ik nog een euro tip. Al jarenlang ben ik bij deze kapper. Toen ik minder tijd had, en ik werkte kwam het regelmatig voor dat ik pas na acht weken bij de kapper kwam. Naar de schoonheidsspecialiste kom ik jaarlijks of zo. Meeëters heb ik niet. Dat scheelt.

bron: Nouveau.nl


14 opmerkingen:

 1. Ik knip het haar van mijn man al 45 jaar. Ooit hebben we berekend,hoeveel we daardoor bespaarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ieder 5 weken naar de kapper en pedicure en 1x per 8 weken naar de schoonheidsspecialiste. Ik heb een baan waarbij ik er representatief uit moet zien en haar dat fijn en stijl is en daarom veel onderhoud nodig heeft. Ik betaal nu voor wassen, knippen en föhnen €45,- per keer. Voor highlights en lowlights betaal ik dan nog extra. Pedicure kost, inclusief lakken, €30,- en de schoonheidsspecialiste €89,-.

  Ik vind het veel geld. Ik kan het nu betalen en het is ook nodig in relatie met mijn huidige werk om iets meer aan representatie van mezelf uit te geven. Als ik het me niet meer kan permitteren zal ik vast gaan bezuinigen.

  Hoe kan je in hemelsnaam van een goede kapper spreken voor €17,50 per keer? Dat is hier een bedrag van de herenkapper die 1 model kan knippen. Epileren kan je ook heel goed zelf. Een enkele keer professioneel laten doen en verder zelf zou bij mij dus helpen om tzt te bezuinigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga nooit naar de kapper. De laatste keer was toen ik van zwart naar blond ging. 13 jaar geleden ofzo. Het lange haar van de man knip ik af en toe zelf bij. Dat van de kinderen ook. Die ook allemaal lang haar hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken me helemaal in de prijzen die Herminez hier aanhaalt...ook hier vind je geen degelijke dameskapper voor €17,50. Ik betaal ook 45 EUR per keer en soms 50 omdat ze mijn haar (schouderlengte) onder "lang" aanzien... Ik moet eerlijk bekennen dat ik misschien twee à drie keer per jaar naar de kapper ga. Ik doe het meestal in een staart, handiger op m'n werk en dan zijn wat extra cm niet zo erg...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom er meestal niet aan toe of gun mezelf de tijd niet. Mijn haar is toch erg eigenzinnig of het nou lang of kort is. Uiteindelijk komt het neer op zo`n 3-4 x per jaar denk ik.

  Ik ben vaak 39 euro kwijt voor knippen en verfspoeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Herminez, @Ellen van Dijck. De kapper waar ik mijn haar laat knippen, heeft een paar dingen waardoor hij niet gezien wordt:
  -Turks
  -Bechterev ziekte, loopt krom.
  -de buurt waarin hij is gevestigd.

  Kortom je moet door heel wat dingen heen kijken, voordat je kwaliteit voor een goede kwaliteit kunt knippen.
  Als hij in de zomer lang weg is, laat ik het weleens elders knippen. Het haalt het niet bij zijn kwaliteit.
  Ik heb andere prioriteiten en ik kan/wil me de bedragen die jullie betalen niet permitteren. Het blog heeft Consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Alle anderen, jullie hebben groot gelijk. Bill Clinton liet de kapper in het vliegtuig tijdens bezoeken aan andere landen meereizen,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik betaal sinds kort €17,50. In 2012 t/m 2015 betaalde ik €16,95. Dit is bij de kapster in de achterstandswijk waar ik tot 9 jaar geleden woonde. Ik kom al jaren bij haar, zeker 15 jaar, ook nadat ik verhuisde ben ik klant gebleven. Ik ben altijd tevreden over haar knip skills, we kletsen bij over mijn dochters en haar dochter. Ik ga niet zo vaak, ongeveer 4 keer per jaar vind ik genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn man en zoon gaan elke 6 weken a 20,50 per keer. Ik ga elke 10 weken a 70 euro en dochter gaat een keer of 3-4 per jaar a 45 euro of 20,50 ligt eraan wat ze wil.
  Ik heb dit begroot elk jaar en vind het geen probleem om dit te betalen. Wij gaan al vele jaren naar deze kapper en zijn erg tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben 2,5 jaar geleden voor het laatst geweest, toen doneerde ik 30 cm lengte aan kika. Daarna niet meer en daarvoor was het ook al een jaar of 10 geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga 1x in de 14 weken. De oude buurvrouw van mijn schoonmoeder is kapster in het Gooi en komt eens in de 7 weken bij haar langs om iedereen te knippen. Als vriendendienst hoeven we maar €10 te betalen pp. Gezien ze goed kan knippen en dat voor die prijs, rijd ik wel even met de auto naar mijn schoonouders hoor! 1x in de 7 weken is echter iets te vaak dus dan wordt het maar 1x in 14 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga niet meer naar de kapper en kleur mijn haar niet meer sinds ik een jaar geleden heb uitgerekend hoeveel ik daar op jaarbasis en op 10-jaar basis aan kwijt was. Kan nu mooi in het potje om onze hypotheek sneller af te lossen. Binnenkort laat ik mijn haar iets inkorten, maar ik zal het zoveel mogelijk beperken.

  Die kapper van jou klinkt goed, wat maken de uiterlijkheden uit als een kapper goed en goedkoop is. Ik ben trouwens ook overgestapt naar een turkse kapper en de dame die daar knipt is erg kundig, mijn haar heeft in jaren niet zo goed gezeten, vandaar dat ik me ook kan perminteren niet zo vaak meer te gaan.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga eigenlijjk nooit. Omdat ik niet tevreden ben met de knipvaardigheden van de dameskappers. 1x een fijne herenkapper gevonden, daar n aantal jaar gebleven. Toen verhuisd, en kwam ik altijd uit de kapperszaak met ander haar dan ik had uitgelegd. Kan aan de "slag" in mijn haar liggen, maar het zit nooit top.
  Nu is het lang, en ik hou zelf de dooie punten bij (lang leve YouTuub). Voor mijn trouwerij heb ik het laten knippen. Die kapper is niet dichtbij, maar kan het wel. Dus die onthouden we, voor als ik het weer eens tijd vind. Misschien wordt het dan 1x per jaar naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Na jaren mijn haren te hebben laten kleuren bij een kapper, begonnen ze te zeuren dat ik hun producten moest gebruiken omdat mijn haar droog werd.
  Daarop zei ik daarom laat ik het jullie ook kleuren.
  Ik heb 1 keer gehad dat ze een afwijkende kleur hadden genomen waarschijnlijk een vergissing.
  Ik zei dat ook en de kapster zei; ik vind het wel een mooie kleur waarop ik zei dan moet je dat op je eigen hoofd doen en niet op de mijne.
  Geef dan je fout toe oid maar niet zo.
  Ik ben naar een andere kapper gegaan en heb mijn eigen kleur laten terug kleuren en sindsdien knip ik zelf mijn puntjes bij en mijn haar ziet er heel gezond uit.
  Gebruik zelden shampoo en ga nooit meer naar een kapper.
  Van de shampoo van de kapper kreeg ik erge jeuk van op mijn hoofd toen ik daar iets van zei, werd er gezegd deze shampoo is dermatologisch getest waarop ik zei maar niet op mijn hoofd!
  De shampoo koste 10 jaar geleden 25 euro voor een flesje.
  Als ik mijn moeder hoor die loopt veel te mopperen op haar kapper, te kort te lang.
  Van mij hoeft het niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.