dinsdag, maart 29, 2016

Partij voor de Dieren over de Oekraïne

De Partij voor de Dieren laat ons meekijken naar de consequenties als je niet gaat stemmen, of als je voorstemt op 6 april aanstaande.
 

Ik kan hier niets aan toevoegen.

16 opmerkingen:

 1. ...ik heb veel met Oekraïne daarom stem ik voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vin 't filmpje een beetje stemmingmakerij, net als dit hele referendum! ik ga niet stemmen.
  Jammer van de 25 miljoen die ermee gemoeid is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stem tegen. Er is zo enorm veel corruptie. Buiten dat is het een land dat erg onrustig is en ik maak me zorgen oevr wat er in het verdrag staat over militaire samenwerking. Verder zag ik een paar dagen geleden een docu over schaliegaswinning door Shell in Oekraine. De bevolking is tegen, ging toch door. Nu hebben ze open bassins met afvalwater van schaliegaswinning.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Kniepertje, 28 miljoen?? Echt niet. Veel minder. Bedoel je de miljarden die de EU al naar Oekraïne heeft overgemaakt om de gasrekening alvast te voldoen?

  Trouw schreef dat thuisblijven onjuist is,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga niet stemmen.
  Bovendien vraag ik me af waarom het volk hierover geraadpleegd moet worden; de meerderheid heeft geen flauw idee van al de belangen die meespelen.
  Het onderwerp is te complex om eenvoudig voor of tegen testemmen.
  Dit stuk zegt het heel duidelijk:
  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Dit-is-ons-stemadvies-voor-het-referendum-wees-verstandig-stem-niet!-174934

  Groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Erna. Mooi stukje. Blanco stemmen mag ook. Is de dertig procent gehaald. De Brusselse house of cards :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit referendum heeft voor mij vrij weinig met democratie te maken.
  Het 'volk' zit hier echt niet op te wachten, Geen Peil wil dit referendum om zeer dubieuze redenen.
  Juist daarom hoop ik dat de opkomst onder de 30% blijft.
  Geen blanco stem voor mij dus.
  (Het wordt voor mij de eerste keer dat ik niet ga stemmen en voelt wel raar.)

  Groet Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Erna, ik was een van de toen nog weinigen die per brief en tien euro dit referendum aanvroeg. Ik kreeg e-mails van het forum voor democratie, die toen ook al een mooie documentaire maakte over de EU.
  Ik zeg dit maar omdat ik Jan Roos, absoluut ongeschikt vind als PR maker. Anderen vinden hem wel geschikt, dus.

  Inhoudelijk vertel ik je dat behalve de partij voor de dieren er nog een aantal partijen zijn, zoals de SP die tegen zullen stemmen.
  Als de PvdA niet in de coalitie zit, dan denk ik dat het twijfelachtig is of zij voor zulken stemmen.

  Lees er echt iets over. En beslis dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap de bedoeling ook niet zo goed. We mogen stemmen en daarna kunnen ze alsnog tegen 'de wil van het volk' in gaan. Maar ik ga waarschijnlijk wel, ik stem eigenlijk altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wil je meer, en objectievere, informatie over het referendum kan ik in ieder geval de volgende link aanraden: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/29/alles-wat-je-moet-weten-over-het-oekraine-referendum

  PvdD ben ik uit principe al op tegen. Een land besturen is wat anders dan dierenbelangen behartigen. Ik denk ook niet dat we op het niveau van plofkippen naar dit verdrag moeten kijken.

  Ik ben er nog niet uit óf ik ga stemmen en zo ja, wat ik ga stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @LLmM, dank je.

  @Meneer en mevrouw, leuk stukje. Het probleem is dat ieder nadeel een voordeel heb. Dat maakt het kiezen lastig, ik zou willen dat het handelsverdrag en verdergaande samenwerking pas kwam als alle issues zijn opgelost. Het land en ook de EU is niet in evenwicht,mdaarommstem ik nu nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zit er een beetje hetzelfde in als Erna. Ik ben het ook niet eens met het referendum en wil daarom ook niet stemmen. En dan hopen dat die 30% opkomst niet gehaald wordt. Als gedurende de dag blijkt dat die 30% wel gehaald wordt, ga ik alsnog en stem ik tegen.
  En ook ik vind niet stemmen een vreemd gevoel geven.

  Maar dank je wel voor het filmpje! Ik was het eerder nog niet tegen gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als dierenmishandeling en kinderarbeid redenen zijn om geen handel te drijven met een land, dan blijven er weinig handelsverdragen over. Om de zoveel tijd stort er een kledingfabriek in in Bangladesh en ook daar werken kinderen. Hoeveel mensen besluiten daarom niet meer bij de goedkope kledingwinkels te kopen? Als je goed kijkt, zit er in bijna ieder product dat we hier importeren uitbuiting en vervuiling. Als we dat niet meer willen, moeten we anders gaan consumeren.

  Er staan in het verdrag punten die Oekraïne belooft te verbeteren. Zij hebben ook veel belang bij dit verdrag, sterker nog, ze hebben ervoor gedemonstreerd een tijdje geleden omdat Rusland teveel invloed kreeg in het land en ze zich juist meer als een westers land willen ontwikkelen.

  Dat de PvdD dit zo brengt, kan ik me voorstellen. Zij zijn voorvechters van dier- en mensvriendelijkheid op alle gebieden. Toch vind ik het hier ook wel wat eenzijdig. Het artikel in NRC is inderdaad evenwichtiger.

  Ik vrees dat een 'nee' van veel stemmers meer gaat over het gevoel over de regering dat over dit verdrag. En dat is jammer. Wat dat betreft is zo'n filmpje altijd beter dan niets.

  Ik vraag me echt af wat de regering gaat doen met de uitslag. In ieder geval staan ze opnieuw te kijk in Europa. Eerlijk gezegd verwacht ik dat ze hun koers niet aanpassen. En waar is dit dan allemaal voor?

  En voor wat betreft de kosten: http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/gemeenten-krijgen-30-miljoen-voor-referendum.9514292.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Ophetleven, Idd ik zag het. Realistisch bedrag

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.