maandag, maart 21, 2016

Verslag van Genoeg middag "Delen doe je zo"

Gisterenmiddag was ik op de Genoeg te delen middag in Rotterdam- Katendrecht.

Het kwartaaltijdschrift Genoeg, een blad voor consuminderaars, organiseerde gistermiddag een bijeenkomst in Katendrecht. De oude hal van Fenix Food Factory recht tegenover het Deliplein met het fantastische restaurant "De matroos en het meisje", dankzij de Rijnhavenbrug dichtbij the place to be: Hotel New York en nog dichter bij theater Walhalla. Was vroeger Katendrecht het domein van zeelui met een behoefte aan de meisjes van plezier. Tegenwoordig is het een leuke wijk, waar steeds meer te beleven is.

Genoeg hierover, maar mocht je een keer in Rotterdam zijn, dan is Katendrecht een bezoekje waard.
Het was erg druk in de Fenix Food Factory, waar echt brood wordt verkocht, maar ook een Marokkaans restaurantje.

Genoeg stond daar met een stand waar je de tijdschriften kon kopen, daarnaast een kraampje met Krijg de Kleerjes, in meerdere steden gevestigd. Je kunt hier kinderkleding en kinderspeelgoed ruilen.


In een andere kraam lagen consuminderboeken, waaronder ook een nieuw boek over de deeleconomie.

Dit boek de Delen doe je zo is net uit en dit is de reden waarom deze dag werd georganiseerd.  De auteurs van dit boek zijn  Robert Visscher en Martine Zeijlstra. Kopen kun je hier.
Thuisafgehaald was vertegenwoordigd. Kees Molenaar kookte voor Thuisafgehaald nadat hij zijn werk bij de Rabobank was kwijtgeraakt. Dankzij de contacten via Thuisafgehaald heeft hij een nieuwe baan als docent gekregen. Thuisafgehaald is niet alleen goed om eten te delen, maar ook om te contacten uit te breiden

De Voorleesexpress in veel provincies werkzaam om kinderen op school meer te leren lezen. Twintig procent verlaat de basisschool zonder dat ze voldoende kunnen lezen!  Jaren terug heb ik in mijn lunchpauze ook kinderen op school laten lezen. Was leerzaam, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mij.

Wijnboerderij Den Haag. Ook in deze omgeving wordt wijn verbouwd. Dankzij de warme zomers is dit mogelijk.

Airdnd, war je bij mensen thuis een goede maaltijd kunt eten.  Als je je inschrijft kijk je rond en er is altijd wel een huiskamer waar je aan kunt schuiven.  Vooraf reserveren natuurlijk. Je kunt ook zelf je huiskamer daarvoor beschikbaar stellen.
Helaas is er voor mijn dieet niet veel te vinden.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.