maandag, april 18, 2016

Geld verpatsen door de EU

Het grote bedrijf waar ik werkte had een regel voor zakenreizen.  Vluchten binnen Europa waren gewoon economyclass. De goedkoopste variant. Of je nu directeur was of een simpele ziel, zoals ik. Want ik heb ook twee keer door het bedrijf betaald in een vliegtuig gezeten. Gewoon economy class.

Nu de EU Pieter Omtrzigt, de luis in de pels van het kabinet, twitterde vandaag, dat de EU leden allemaal binnen de EU business class vliegen. Business class, de duurste variant die er bestaat. Die de EU leden privé nooit zouden betalen.  Niet alleen de parlementsleden, maar ook de gewone medewerkers. Ik wilde schrijven Jan Modaal, maar als je voor Brussel werkt verdien je al bovenmodaal. Jan Modaal bestaat niet binnen de EU. Gewone medewerkers is eigenlijk geen goed begrip.De partijen D'66, CU en SGP wilden de regel niet wijzigen dat de EU parlementsleden met hun super salarissen in de zielige economy class moesten reizen binnen de EU.

Helaas hebben wij geen enkele stem in deze, behalve onze stem voor de tweede kamer en provinciale staten. Nu blijkt dat D'66, CU en SGP tegen het opheffen van de peperdure business class reizen hebben gestemd, kun je bij de volgende verkiezingen hier rekening mee proberen te houden.

Er is nog meer verspilling binnen de EU en het gemak waarmee gesmeten wordt met geld irriteren mij. Buikriem aanhalen is een onbekend begrip binnen de EU.
De maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg alleen al kost 317 arbeidsplaatsen en een uitstoot van 19.000 ton CO2 per jaar. De huisvestingskosten in Straatsburg alleen al zullen ook veel geld kosten.

6 opmerkingen:

 1. Ooohh... je moest eens weten hoe ik me hier aan erger en irriteer.. Is niet goed voor het lichaam hé? Maar owee..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @CRafts Je kunt er wat aan doen. Vanavond een blog met het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de pvv fractie heeft in het Europarlement tegen het voorstel gestemd om de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg af te schaffen. Omdat ze in Europa samen met Marine Le Pen werken en die is juist enorm voor dit maandelijkse circus, omdat dit goed voor Frankrijk is....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anne Jongkind, Zo zie je maar voor de Fransen is het hemd nader dan de rok.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die twee steden,dat is toch niet meer te verkopen aan de bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.