maandag, april 18, 2016

Laat kamerleden stemmen voor motie van Bommel (SP)

Het raadgevend referendum is voorbij. Het is helemaal over. Ondanks de vermindering van mogelijkheden om te stemmen, stemden er meer mensen dan voor de EU parlementsverkiezingen in 1999.
Het raadgevend referendum is alleen raadgevend als er minder dan 30% van de stemmen werd gehaald. Ondanks de kleinere hoeveelheid stemlokalen en weinig nieuws van de diverse politieke partijen werd er gestemd. ruim 32%!  Van de 32% stemden 61% tegen.

Deze uitslag betekent dat het raadgevend referendum geen raadgevend referendum meer is, maar een bindend referendum.
Volgens artikel 11 van het raadgevend referendum is glashelder en bepaalt dat na een geldig referendum, waarbij de meerderheid tegen heeft gestemd het een geldig referendum is, waarbij zo spoedig mogelijk een foorstel van wet moet worden ingediend dat uitsluitend strekt tot intrekking van de wet of tot regeling van de inwerkingtreding van de wet.

Misschien weten jullie dat Mark Rutte onze MP uitvluchten probeert te vinden.   Oekraïne kost de belastingbetaler al ruim 30 miljard en straks liggen de Oekraïense plofkippen in de winkel.

Er is goed nieuws: Harry van Bommel van de SP diende een motie in waarin wordt opgeroepen Artikel 11 van de referendumwet te volgen en dus direct een besluit af te dwinen. Als we nu een herhaling van het bedrog in 2005 willen voorkomen is het essentieel dat de Kamer het Kabinet Rutte tot de orde roept. De stemming over de Motie van Bommel zal dinsdatg 19 april a.s. plaatsvinden. De complete oppositie steunt de motie - en de grote vraag is nu of enkele kamerleden van de coalitie ook voor de motie zullen gaan stemmen.

We kunnen ze een handje helpen, door een vriendelijke e-mail te sturen.
Een vriendelijke e-mail met de vraag of zij op 19 april vóór de Motie van Bommel willen stemmen.

De e-mail adressen staan op deze website van het forum voor democratie.

Mocht op 19 april de stemming anders zijn dan de uitslag van het referendum, dan wordt er door het forum van democratie een rechtszaak gestart. De kosten voor deze rechtszaak zijn 20.000 euro en wordt door crowdfunding bijeengebracht. Tot op heden is 1600 euro bijeengebracht. Website crowdfunding

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het toch allemaal zo'n gedoe.. die politiek..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Crafts. Dat is je goed recht. Democratie is een goed ding. Ook thuis met de familie is democratie een goed ding. Ook daar gaat het om de rede.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. E-mail gestuurd. Het negeren van de uitslag van 2 referenda zorgt ervoor dat steeds minder mensen stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Email gestuurd en op facebook geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.