vrijdag, juni 17, 2016

Boekbespreking spannend boek 'De geldfabriek '

In het dorp Dummer wordt geld uitgedeeld. Zo simpel. Opeens bestaan geldzorgen niet meer. De ouders van Pippa zijn helemaal blij.
Een tijdje nadat het geld in bezit was en inmiddels uitgegeven aan allemaal belangrijke dingen, blijkt dat er rente over het gekregen geld betaald moet worden.De rente gaat in stapjes omhoog, de bedragen die betaald moeten worden stijgen. De mensen hadden hier helemaal niet op gerekend en komen in geldnood. Ach hadden ze maar gespaard en hadden ze de kleine lettertjes maar gelezen.

Het boek De Geldfabriek  is een spannend boek voor kinderen vanaf groep 8, om met geld te leren omgaan.   Het boek leest lekker weg. Nergens worden de zaken er te dik opgelegd. Op een natuurlijke manier wordt geleerd dat gratis geld niet bestaat. Op een stiekeme manier wordt de financiële les geleerd.
Financiële opvoeding, of juist het gebrek daaraan is één van de belangrijkste redenen dat mensen in schulden raken, aldus het Nibud. 
De geldfabriek

Voor veel kinderen duurt het lang, voordat ze zich realiseren dat geld niet zomaar uit de pinautomaat komt. Dat werken de manier is om aan geld te komen.
Dit boek kan ouders helpen om met kinderen te praten over geld. Het is voor veel ouders niet eenvoudig om over geld te praten.

Immers, als het voor volwassenen al moeilijk is om verleidingen te weerstaan, dan is het voor kinderen nog moeilijker. 
Voor de ouders zit er een naschrift  bij, over de vorige kredietcrisis. Wat gebeurde er met de kinderen toen miljoenen mensen teveel geld leenden.

Alle links gaan naar Bol.com

De bibliotheek heeft het boek ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.