maandag, juni 13, 2016

Ook een ijssalon beginnen?

Nog voor de kredietcrisis terug las ik in het FD dat de vraag naar ijs sterk is toegenomen. Er was plek voor flink veel meer verkooppunten.
Het bedrijf waar ik werkte was toen nog gezellig. We konden nog eens een gesprekje houden en het ging over een ijscoverkoper en zijn kar even verderop  en dit artikel in het FD.  Deze krant werd volop gelezen op de afdeling waar ik destijds werkte. We waren het er over eens dat er mogelijke kansen lagen.

Inmiddels zijn het aantal ijssalons sterk uitgebreid.  Nog niet op iedere hoek van de straat, maar toch zeker wel één in elke wijk.
Wat verdient een ijssalon eigenlijk? las ik vandaag op RTLZ.  

Het antwoord staat er bij  Een gespecialiseerde ijssalon €210.000 en er zijn salons die met moeite €100.000  binnen harken. Hier moeten de kosten van af. Personeel en huur en niet verkocht ijs en ingrediënten die te lang staan.  Een ijsverkoper houdt hier 10 tot 15% winst aan over.  Dat is geen vet inkomen. Een aantal ijssalons maken een koffiehoekje er bij, dan is er een kans dat het op koude dagen inkomsten zijn.  De grootste omzet 70% wordt in het weekend verkocht.  Overal wordt in het weekend het meeste verkocht.  Internetwinkels maken in het weekend de grootste omzet.

Hard werken, want een ijssalon moet open zijn, de ingrediënten gekocht. Een goede ijsmachine aangeschaft, schoongemaakt, marketing. Noem maar op.  Kortom, ijs moet je passie  zijn. Je moet een goede ijsmaker zijn, waar klanten voor om willen rijden.  Verkoop van ijs heeft toekomst.

Afgelopen week bij een theatervoorstelling, waar de dichtbij gevestigde ijsverkoper, in de pauze ijs verkocht.  Een heerlijk ijsje. Vers, niet te zoet en aantrekkelijk geprijsd. Grote kans dat ik daar nog een keer langs ga.

2 opmerkingen:

  1. dezelfde verhalen gaan nu over pannekoekenhuizen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist dit niet. Hier in Doetinchem is er een paar weken geleden ook een ijssalon bijgekomen. Nu zijn er hier drie.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.