woensdag, juli 27, 2016

Een vrouw die op haar 40e met pensioen kan

In het FD van zaterdag 16 juli een interview met 'Maaike Kroon'.  De 35-jarige  wetenschapster voor chemische technologie en haar gezin verhuisden naar Abu Dhabi in oktober 2015. Zij werd weggekocht om daar een nieuw laboratorium op te zetten!! Daar is ze nu hoogleraar en haar inkomen is veel hoger dan in Nederland. Ze wordt betaald door bedrijf  Adnoc.
Ze vindt het fijn werken in Abu Dhabi. In Nederland was ze een derde van de tijd kwijt om geld te zoeken voor onderzoek.  In dat verre land is er voldoende geld voor onderzoek en de studenten komen in een Maserati naar les  Haar baan is daar rustiger dan hier in Nederland,

Ze vindt het met haar gezin daar prettig wonen. Haar kinderen van vijf en drie jaar oud hebben daar speel- en zwemparadijzen.  Maar zodra haar kinderen tiener worden, willen ze dat ze in vrijheid opgroeien en komen ze terug naar Nederland. Het is daar niet toegestaan dat mensen verliefd worden, bijvoorbeeld.

Omdat het inkomen zo riant is daar in Abu Dhabi zei ze dat ze op  haar 40e met pensioen kan. In het artikel staat niet of ze dat ook echt wil. Maar tekenend is dat zij die mogelijkheid uitspreekt. Zij speelt dus met de gedachte om eerder met pensioen te gaan. Dat is mooi gedacht van haar, dat ze haar blik op de toekomst gericht houdt.  Ik ben benieuwd of ze dat daadwerkelijk gaat doen, of dat ze zeer beperkt blijft werken, of iets anders gaat doen.

4 opmerkingen:

 1. Een riante baan die waarschijnlijk erg ver boven de Balkendendenorm oplevert!
  Als ze 6 jaar gaat werken en dan op haar 40e met pensioen zou kunnen gaan, dan moet ze wel bakken met geld verdienen!

  Doet je toetsenbord het wel goed? Je schrijft technogigie en staatsikuebedrijf en het opzatten van een nieuw laboratorium. En zij speelt des met de gedachte .........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog steeds technogigie en betaakd. Toch apart voor iemand die zich ergert aan spelfouten van anderen

   Verwijderen
  2. voor ergernissen aan spelfouten moet je elders zijn.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.