dinsdag, juli 12, 2016

Rondsluipende kat in de keuken

De kat van de buren, de vriendin van de vrouw, komt dagelijks, vlak na etenstijd de keuken doorsnuffelen.  De kat komt binnen via het oude kattenluik, een herinnering aan haar vroegere kat.

Eerst begroeten de vrouw en de kat elkaar en dan loopt de kat verder naar de keuken. Soms vindt de kat iets te eten in de keuken van de vegetarisch, zeg maar bijna veganistisch etende vrouw. De kat van de buren heeft vaak pech. 

Zij verwacht de kat en voor de kat bergt ze haar grote scherpe koksmes van het Kookpunt weg.  Ze laat zelfs de koekenpan op het gas staan ter meerdere eer en glorie van haar 'vriendin' de kat.  De kat die vooraf al geroken heeft aan de schaal met restanten gft afval waar soms wat kaas tussen zit. 

De kat loopt daarna verder voorbij aan de grote keukenmachine. Ze loopt de twee spoelbakken voorbij, langs het ééndruks koffiezetapparaat en de waterkoker, op weg naar het gasstel, waar ze vaak wat restjes vet op haar wacht. 

De kat weet niet dat zij die speciaal voor haar liet staan. Niet dat zij nu zo'n nette kokkin is, maar zij is wel handig in de keuken met vele jaren ervaring.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bovenstaande schreef ik voor  mijn opleiding aan de schrijversacademie. Ik moest een stukje van maximaal 200 woorden schrijven. Een stukje in de derde persoon dat als een detective rondsnuffelt in mijn keuken. Dit stukje is op de kop af 202 woorden.

6 opmerkingen:

 1. maar door haar vele jaren ervaring is zij we wel handig in de keuken.
  leest net even prettiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op weg naar het gasstel, waar ze vaak wat restjes vet op haar wacht.

   dit foutje zie je zelf toch wel?

   Verwijderen
  2. Ik was blij dat ik dit stukje er uit gewrongen had. Het is een saai stukje geworden b

   Verwijderen
 2. Leuk uitgangspunt. Lees je tekst eens goed door, er zitten een aantal stijlfouten in. Maar waarschijnlijk heb je dat als feed-back al doorgekregen van je opleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat heb ik niet. Moet nog worden ingeleverd bij de volgende module begin september

   Is een soort landschapsbeschrijbing. Saai een keuken.

   Welke stijlfouten?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.