zondag, augustus 14, 2016

Schilderen? Ik kan dat......

Twee jaar terug kwamen de zware ijzeren poten van eind 1800 in mijn bezit. De poten werden gemoffeld en geverfd bij een specialist. De onderhoudsman zette er een paar planken op en zette ze twee keer in de verf. Het aflakken moest ik doen.

Ik deed het op mijn manier. Mijn manier wil zeggen, ongeduldig en snel en ik gebruikte de verfrollertjes van de Action. Keer op keer, kukelden die rollertjes van de houder af. Op de grond. Daar vermengde de verf zich met stof en dat zat in de verf. Aan het eind van het werk, was de bank opnieuw geverfd en zag er beter uit. Niet goed genoeg. Absoluut niet.

Onlangs schuurde ik de bank, haalde bij de Gamma schilderstape en een nieuw rollertje met verfbakje, vergat niet vooraf te reinigen en legde onder de bank plastic.  Het viel tegen. Ook de rollertjes van de Gamma vielen op de vloer, maar nu op het plastic. Ze bleven schoon. Ik haalde een paar keer diep adem om kalm te blijven en niet hup, hup het werk af te maken.

Ik ben tevreden over het werk en ik vergeet maar dat ik de onderkant en de achterkant van de bank niet meegeverfd heb.

Op de planning stond dat de onderhoudsman deze zomer de buitenboel schildert. Het komt er niet van. Hij heeft nu beloofd begin 2017 te starten met schilderen. De voordeur is echt nodig. maar of ik dat zelf ga doen???  Hmmm.., ik denk er nog even over na.

11 opmerkingen:

 1. Als ik lees hoe jij verft, ongeduldig en snel, dan zou ik zeggen: niet doen, laat het aan de vakman over. Overigens is het geverfd en niet gevertf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. druk je de rolletjes wel goed vast op de houder? ik verf ook mer goedkope rolletjes, maar er is er nog nooit 1 afgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag iemand met een rollertje haar achterdeur verven en ze vielen er constant af. Ik hoorde Action. Een reden temeer om bij de Gamma te kopen. En omdat ik voor €30 euro VVV bonnen had natuurlijk.....

   Verwijderen
 3. Een ronde kwast lijkt mij fijner om dit te schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn hele leven met rollertjes gewerkt en ik kan me echt niet herinneren dat er ooit een afviel. Ergens gaat er iets niet goed bij je, misschien de houder vervangen? Mestal heb ik er juist moeite mee ze eraf te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je klikt de verfroller als het ware aan de houder door even door te duwen, ook van de a.ction.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook mijn ervaring. Even doorduwen zodat de roller vastklikt.

   Verwijderen
 6. Ik verf zoals jij, ongeduldig en snel en niet altijd even mooi... Gelukkig hebben we andere kwaliteiten. Leuke stukjes schrijven bijvoorbeeld. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Door drukken en als dat niet helpt vastzetten met een kraaltje zo doe ik het ook met die van de action en verfbak kun je afdekken hoef je het maar 1 x te kopen zie pinterest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best lang gezocht op pienterst, niets kunnen vinden. Welke link?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.