dinsdag, september 13, 2016

In de bonen

In deze periode zijn er overal reclame voor bonen. Ook in de moestuin is het bonenfeest. Mensen verklaren de moestuiniers voor gek, om zelf bonen te kweken. Ze zijn bijna gratis. Nou ja gratis. De biologische bonen bij de Lidl 1,99 voor 4 ons en deze bonen zijn vergelijkbaar met moestuinkwaliteit. De bonen van 49 cent voor een heel pond bij AH absoluut niet. Je proeft de snelle manier van kweken.  De smaak is een harde stugge boon, die langer moet koken en dan nog niet vol van smaak en lekker is.

De natte voorzomer heeft bij menig moestuinier voor oogstproblemen gezrgd.  De moestuin oogst is niet riant te noemen. Volgens mij heeft de regen de voedingsstoffen uit de aarde gespoeld.  Vele keren zaaide ik stamslabonen. De oogst is nog niet een derde van vorig jaar.   Andere jaren kreeg ik te horen dat moestuinieren erg dom was, omdat in deze tijd de bonen voor spotprijsjes te koop waren.

Moestuinieren heeft nauwelijks een echte financiële winst. De echte winst is, dat je van spitten en onkruid wieden kilo's kwijt raakt. De langzaam gegroeide groenten zitten bomvol nutriënten en vitames. Echte vitaminen.  Moestuinieren is zo gek nog niet.

Voordeelmuis

2 opmerkingen:

 1. Mijn man had een vrij goede oogst met de tuinboontjes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mooi. Het is vermoedelijk de kleigrond Zag bij de Turkse supermarkt dat er spekbonen verkocht werden.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.