zondag, september 04, 2016

Leef als een vrek en je wordt vanzelf miljonair!

Een bibliothecaris heeft bijna 50 jaar lang tot aan zijn dood op 77-jarige leeftijd gewerkt in de Universiteit of New Hampshire.  Hij had geen speciale wensen, reed in een oude auto, at diepvriesmaaltijden, ging niet uit, ging niet op vakantie.

Hij hield altijd geld over van zijn inkomen. Iedereen dacht dan ook dat deze man geen geld had. Groot was dan ook de verrassing dat hij 4 miljoen dollar bezat. Al het geld liet hij achter voor de universiteit en daarvan $100.000 als een beurs voor werkende studenten.

Hij had geen familie en geen vrienden. Hij had een leven waar bij je je afvraagt waarom hij zo eenvoudig leefde, zonder mensen om zich heen. Verder vind ik het heel bijzonder dat de voedingswaarde van diepvriesmaaltijden hoog genoeg zijn om daar jarenlang van te leven.

Zijn werk bestond uit boeken en dvd's catalogiseren. In zijn vrije tijd keek hij graag dvd's waar hij overdags mee werkte.5 opmerkingen:

 1. Wat ontroerend. Daar zit vast nog een heel verhaal achter.
  Dat van die diepvriesmaaltijd is inderdaad opmerkelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie conclusie :-)
  En ik heb het wel vaker gehoord, mensen die heel zuinig leven, en ondertussen een enorm vermogen hebben. Ik vind het wel iets hebben, geld is dan echt niet belangrijk. Daar kunnen veel mensen (en ik) nog wel iets van leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hoor je idd wel vaker, van die mensen waar je het dan helemaal niet verwacht. Inderdaad mooi dat hij blijkbaar gewoon geleefd heeft zoals hij wilde, met hobby e.d., maar toch zoveel geld over had en dat na heeft gelaten aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Tenminste, ik ga er maar vanuit dat de universiteit het in de studenten steekt.

  Wel verdrietig dat hij geen mensen om zich heen had, ik kan me voorstellen dat dat op momenten wel een gemis is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Diepvriesmaaltijden kunnen heel aardig zijn, als je "normaal" eten kiest. In ieder geval beter dan donuts en afhaalmaaltijden (patat, pizza en andere p-vitamines).
  Sommige mensen willen een topgezondheid, hij was tevreden met een agenoeg-gezondheid. En dat lukt met een gezond gestel en niet te veel eten (en dan diepvriesmaaltijden). Blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.