zaterdag, november 26, 2016

Twee ABP e-mails op donderdag ontvangen


Donderdagnacht stuurde ABP een nieuwsbrief met een fijn bericht met onderwerp: 'Uw pensioen blijft in 2017 gelijk'. De tekst: 'Door de huidige financiële situatie kan ABP de pensioenen in 2017 niet verhogen met de prijsontwikkeling. Daarvoor is de beleidsdekkingsgraad van oktober niet voldoende. Geen indexatie in 2017.'

Wat een fantastisch geweldig nieuws!
Ik vroeg me af 'Weet ABP dan al of de dekkingsgraad voldoende is? Het is toch nog geen eind december?'

In de loop van donderdag ontving ik een tweede e-mail met toelichting en als onderwerp: Rectificatie:
'De tekst: 'Vandaag heeft u de ABP nieuwsbrief ontvangen. Uit de onderwerpregel zou u kunnen opmaken dat ABP bekend maakt dat de pensioenen volgend jaar niet verlaagd zullen worden. De titel heeft echter betrekking op het indexatiebesluit.

De kans dat we de pensioenen moeten verlagen is iets kleiner geworden, maar blijft aanwezig. Dit wordt bepaald aan de hand van de actuele dekkingsgraad op 31 december. Hierover informeren we u begin volgend jaar.

Een speerpunt voor de pensioenverzekeraars was dat de verzekerden beter zouden informeren. Inderdaad informeert in ieder geval ABP beter. Nu nog juist informeren in slechts een e-mail.

Werkenden gaan meer pensioenpremie betalen. Pensioenen lijken onbetaalbaar te worden. Premies omhoog. Als je werkt heb je kans op extraatjes, terwijl, als je pensioen hebt er niets bij krijgt en eerder de kans hebt om nog minder pensioen te ontvangen dan ooit meer. Vaste armoe gegarandeerd of zo.

De uitdrukking 'vast loon, vaste armoe' sloeg in de dertiger jaren op ambtenarensalarissen. Als ambtenaar kon je alleen ontslagen worden als je heel bont had gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. Noem je dat nou goed communiceren van het ABP, het is vooral er goed stevig inwrijven - en dat elke maand weer opnieuw - dat het pensioen - waarschijnlijk - verlaagd wordt !! Ik wordt er doodziek van !!
  En als ( gewezen ) lid van de ABVAKABO mocht je echt nooit een aanmerking op het ABP en/ of de pensioenen hebben, want, nee, wij hebben het beste pensioenstelsel ooit !! Jaja, tot dat je pensioengerechtigd bent, dan kom je er wel achter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Ik ben het met je eens.

   Dat de werkende pensioenopbouwers gecompenseerde worden voor meer pensioenbijdrage en de mensen die al pensioen ontvangen worden niet gecompenseerd is niet juist.

   Verwijderen
 2. Ach, Anneli, we hebben echt een van de beste pensioenstelsels in de wereld hier in Nederland, maar goed, dat wil misschien alleen maar zeggen dat het grootste deel van de mensheid nóg slechter af is.

  Zeuren heeft weinig zin, je er druk om maken heeft ook weinig zin. Het enige wat jij en ik kunnen doen, is zelf voor meer pensioen zorgen door minder uit te geven en meer te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gezien, je hebt nu nog de tijd om op te bouwen. Gebruik van maken hoor. Niet tot de AOW leeftijd wachten met stoppen met werken.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.