zaterdag, maart 25, 2017

Cash is king bij de Oosterburen

In Duitsland wordt volop contant betaald.  Het is vermoedelijk een overblijfsel uit de DDR-tijd De oorlog zit nog steeds in hun kop, volgens mensen die het moeten weten. Geen sporen achter laten.  In Duitsland wil men vrijheid. Ze zijn gesteld op hun privacy. Geen totale controle door banken. Het gevoel: ' cash is king'.

De Bundesbank onderzocht in 2014 dat toen 42% bedragen tot €100 bij voorkeur contant werd afgerekend.  Bedragen tot €500 30% en boven dat bedrag nog altijd 24% .

De creditcard wordt in Duisland nauwelijks gebruikt. Normaal is het om dagelijks tot €150 aan contanten bij zich te hebben. 

Waarom willen die Duitsers graag geld in de knip? De Bundesbank zocht het uit. De overgrote meerderheid zegt, dat ze zo meer grip op geld hebben. Juist ja. 'Grip op Geld'. In Duitsland begrijpen ze dat nog.

In het internet tijdperk met steeds meer per bank wordt betaald, is er een verschuiving waarneembaar Een internetondernemer zegt het zo: 'We slaan het plastic over, en gaan over op mobiel betalen, maar dan zonder dat er een rekenngnummer aan te pas komt.'


Bron: FD column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.