vrijdag, maart 03, 2017

Krop sla binnen vier weken geoogst

Hier groeit sla
Ledverlichting brengt cityfarming dichtbij. Nu nog komt de sla in de winter uit Zuid Europa.
De firma van der Staay heeft 8 miljoen geïnvesteerd in  tuineren met ledverlichting.
Geen enkel bestrijdingsmiddel komt er meer aan te pas. De sla weegt na vier weken 100 tot 200 gram. Niet alleen de gewone botersla, nee ook lollo bionda, lollo rosso, rucola en frisee.
Sla wordt al lang niet meer geteeld in grond, maar in water, met voedingsstoffen.

Voor het einde van dit jaar kun je deze kroppen kopen.
Basilicum, die je nu nog in pot koopt en al na aankoop de blaadjes laten hangen, want te snel geteeld. Hoe je die straks koopt, als deze ook onder Led worden geteeld. Ik weet het niet.
Smaakt die snel gegroeide sla wel echt lekker? Dat is vooralsnog onbekend.

Binnenkort kan dichtbij de steden geteeld worden in een fabriekshal. Vervoer dicht bij.

De supermarkt moet er meer voor betalen dan voor het huidige product.  Ook wij moeten er aan geloven.

Ik vind het idee van dichtbij consument telen prima. Zonder bestrijdingsmiddelen is super.  Sla zonder luis si heel fijn. Misschien hoef je de sla straks helemaal niet meer te wassen.



9 opmerkingen:

  1. Hoe veel voedingsstoffen zitten in zo'n krop sla?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha plof sla. Ik denk dat het hetzelde is als sla uit de grond. Dat hoop ik tenminste. Lokaal geteelt is wel beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi, maar er gaat niets boven eigen geteelde sla uit de eigen moestuin
    Gr José

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjee wij telen zelf sla thuis en in de moestuin, die verkies ik toch boven sla die ze hier boven plof sla :-) noemen. Planten bv sla moeten zien te overleven in de volle grond en sla uit de kas zijn kas plantjes en hebben volgens ons niet de kracht van de volle grond plant.
    Ik vraag me af hoe het zit met de vitaminen en mineralen.
    Planten nemen zelf uit de grond wat ze kunnen gebruiken om te overleven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is het hetzelfde met aardbeien. De hollandse aardbei is lekker, omdat deze langzaam groeit. Langzaam is goed

      Verwijderen
    2. Inderdaad zelf de aardbeien smaken echt lekkerder als je ze nog warm van de zon in je mond stopt.
      Of jam van maakt, ze hebben moeten knokken om zo te worden.

      Verwijderen