dinsdag, april 18, 2017

Bezuinigen omdat je liever ondernemer wilt zijn

Deze onderneemster (LinkedIn)  heeft haar goed betaalde baan gelaten voor wat het is. Met beperkt budget, hosselt ze verdiensten bij elkaar. Ze heeft een YouTube kanaal met leuke filmpjes.  Ze laat in een vlog zien hoe ze bezuinigt. Hoe haar leven toen was, en hoe haar leven nu is.

Ik hoop voor haar dat ze haar droom waar kan maken.  Ze heeft plezier in haar leven en zet daar nu alles voor aan de kant.
Ze bezuinigt omdat ze een doel heeft en langer met haar spaargeld wil doen. Dat is anders bezuinigen, dan wanneer je niets anders meer hebt en je bezuinigen moet.

Zo wast ze nog maar 2 keer per week. Ze is liever onafhankelijk, dan afhankelijk. Ze eet nog maar één keer per maand buiten de deur in een goedkope eetgelegenheid. Dat deed ze voorheen meer. Haar kledingkast is nog vol genoeg.  Ze doucht kort. Als de afstand het toelaat, fietst ze, met haar hond in de mand voorop. Ze vlogt fietsend.  Ze laat haar wenkbrauwen gratis doen. Geen schoonheidsspecialiste meer.

Op 1 minuut en 17 seconden start haar vlog over consuminderen. PC en laptop bezitters, kunnen dat hier zien.

De tablet en smartphone kijkers moeten even doorscrollen, of bekijken de eerste minuten hier.Als ik uitgevonden heb  hoe ik filmjes kan inkorten in een embedded manier, dan zal ik dat zeker doen.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien!
    Heerlijk, sparen (en voor mij beleggen) met als doel onafhankelijk zijn. Bevalt mij ook uitstekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fietsend vloggen. Ik heb het filmpje niet gezien, maar ik ken alvast wel iemand die haar heup gebroken heeft door een val na aangereden te zijn door iemand die op de fiets op haar mobiel zat te prutsen. Mensen, verkeer en mobiel gaan niet samen. Stop daarmee!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.