donderdag, april 13, 2017

O, o, we sparen te weinig

Het zit niet in onze aard om te sparen. Het Nibud spoort ons aan om te sparen. We sparen te weinig, volgens het Nibud.

Geen reclame maar leuke afbeelding. Moneyou is een handige bank

Hop, hop met je digitale dubbeltjes en kwartjes sparen. Terwijl het zo lekker zichtbaar is als je contant geld in de spaarpot duwt.

Nibud wil het pinsparen introduceren. Iedere keer dat je iets pint, bijvoorbeeld 10,59, dat het geld naar boven wordt afgerond. Ongemerkt sparen.

Zodra je bijvoorbeeld een wasmachine koopt, dan moet je al direct gaan sparen voor de volgende wasmachine. Nou ja, ze gaven het mobieltje als voorbeeld. Maar een mobiel kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De meesten kopen een mobiel in de prijsrange van 200 tot 300 euro.

Bijstandsgezinnen moeten volgens het Nibud een spaarsaldo van 3.500 euro hebben, terwijl bijstandsgezinnen niet meer dan 1.500 tot 2.000 euro mogen hebben om in aanmerking te komen voor vrijstelling van gemeentelijke lasten en hoogheemraadschappen


Het AD  deed een enquete en vroeg aan mensen of zij vinden dat zij voldoende sparen. 

De Bufferberekenaar van het Nibud is inmiddels een stuk overzichtelijker van vroeger. Inmiddels staat er niet meer hoeveel geld de groep in vergelijking met jou hebben. Er wordt niet gevraagd naar inkomen en je leeftijd. Wel naar de waarde van je huis en je spaarsaldo.
Bij mij kwam het precies goed uit. €16.200  Ik mag blijven.

|Tweets om te onthouden:

4 opmerkingen:

 1. Ja hoor. Meer dan voldoende. Momenteel gaat het ook hier naar de badkamer, maar dan nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sprak vanmorgen een vriendin over de telefoon. Vertelde dat ik 1450 kreeg. Vond zij voldoende. Deze aow-ers ontvangen aan aow al netto meer.

   Geen echte vriendin dus

   Succes met sparen ook voor de badkamer. Wordt mooi.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.