maandag, april 17, 2017

Oud studentenrecept: Rijst met prut

Gisteravond heb ik het recept uit de oude tijden doen herleven.

Het vegetarisch recept is heel simpel. Vroeger waren recepten eenvoudiger dan nu. Dit recept is goed, maar zou nu meer ingrediënten moeten bevatten. 

In de snelkookpan direct op de bodem deed ik kokend water uit de waterkoker. 
Een soepkop rijst er bij
Delen van de groenten die ik had liggen. In dit geval was dat peen, witte kool, snijbiet, en Chinese kool. 
Ik kookte het samen, goot in de vergiet af. Ik voegde peper, zout plus chilipoeder toe en iets olijfolie. Voor iets meer smaak voegde ik er komijn en sojasaus aan toe. Vooral de komijn gaf het gerecht vleugels.

In een kort tijdsbestek gemaakt.  Het is geen haute cuisine. Wel voedzaam en prima te eten. De hoeveelheid groenten waren gelijk aan de hoeveelheid gekookte rijst.  Ik gebruikte zilvervliesrijst.

Zelf geteelde rucola samen met wat komkommer met een dressing voor het voorgerecht.

De tijdsduur was hooguit twintig minuten. Dan hou je tijd over voor andere dingen.


6 opmerkingen:

  1. Dit recept ken ik niet. Maar er floept een ander prutje uit mijn geheugen. Ik ga dat weer eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou die groenten wokken, eerst uitje knoflook en wat curry massala (of thai green curry) in olie aanfruiten en dan die groenten even wokken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ook. Is dat ook binnen twintig minuten klaar?

      Verwijderen
  3. Dat klinkt wel heel makkelijk. Je gooit dus gewoon alles bij elkaar in?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen