dinsdag, mei 09, 2017

Belgen zoeken naar voordeeltjes in Nederland

In Nederland zijn vijfentwintig soorten medicijnen voordeliger dan in België.  Belgen zijn zuinig. Zij shoppen over de grens in Nederland.  Hoe nieuw is dat dat Belgen zuinig zijn. Nederlanders staan bekend om zuinigheid. Maar misschien is dat allemaal al anders geworden.
Dagtripjes in een bus worden georganiseerd naar de grensstad Hulst. Op een gemiddelde zaterdag komen er acht bussen met Belgische toeristen naar Hulst.

De busreizen worden georganiseerd door 'Geneeskunde voor het volk'.  Het verschil tussen een maagzuurremmer Omeprazol kost in België €53 en in Nederland €9/

Sinds januari is er iets gewijzigd in de manier van verstrekkingen. Je verwacht het niet, maar de Belgen zijn jaloers op de manier van aankopen door zorgverzekeraars, door openbare aanbestedingen voor het kopen van pillen.

De Beligische politiek is wakker geschud door de speciale busreizen die door de vereniging werden georganiseerd.
De gemeente Hulst is prima te bereiken met het openbaar vervoer vanuit diverse Belgische steden.

Kennelijk doet Nederland het toch niet zo slecht op zorgverzekeraars gebied.


13 opmerkingen:

 1. Wonderlijk,die verschillen. 6 jr geleden betaalde ik tot mijn verbazing de orthopedisch chirurg in België contant voor een consult. 35 euro toen. Dat was weer heel goedkoop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de specialisten in Belgische ziekenhuizen veel beter dan in Nederland.
   Specialisten die zich richten op enkele ingrepen en dat dan ook tot in de perfectie beheersen.

   Verwijderen
 2. Heb net Flammazine bij mijn man besteld, mag ie meenemen uit....Belgie😂😂aantal jaar geleden kostte het hier tientallen euro's daar 9 euro voor wen tube. Ik voel een ruilhandel opkomen. Misschien kunnen we pendelbussen in zetten? Helaas mogen Belgische webwinkels het dan weer niet met de post naar Nederland verzenden😡 maar ja nu ik het weet is er vast wel iemand in mijn familie die t even oppikt als ie met een vrachtje in Duitsland is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, hinderlijk is dat die patenten. Ik heb het met de groenlipmossel uit Nieuw Zeeland. Ik krijg wel de capsules maar niet de vloeistof. Dat is beschermd.
   Ik hou het op de capsules en neem de maximale hoeveelheid.

   Verwijderen
 3. Volgens mij is er maar 1 dag met busreizen en betreft het een protestactie.
  In de grensregio komen de Belgen ook naar de Nederlandse supermarkten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, het was een éénmalige busreis. Veel nieuws er omheen verspreid.
   Het staat nu op de agenda in België. Consumenten hebben uiteindelijk de macht.

   Verwijderen
 4. Inderdaad, een protestactie om de duurder wordende medicijnen aan te kaarten. Vb. Antibiotica wordt duurder zodat het gebruik ontmoedigd zou worden, alleen...De arts schrijft dit voor... Info vind je in dit artikel http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2968290

  PS. Ik koop ook paracetamol als ik in Nederland ben, pakken goedkoper dan zelfs de generische. En meestal ligt het in de kast te vervallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Antibiotica kopen kan alleen als de arts het voorschrijft. Dus...

   Paracetamol ligt gelukkig in de kast te vervallen.
   Ik stel het gebruik daarvan zo lang mogelijk uit.

   Verwijderen
 5. Je lijkt nogal wat vooroordelen te hebben en, misschien nog erger, denkt dat anderen deze ook hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Das interessant. Was ons wel opgevallen tijdens de vakantie dat de boodschappen ook een stuk duurder zijn in België. Benzine daarin tegen was tot wel 20ct per liter goedkoper...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederland is sinds de boodschappencrisis en de destijds dure CEO van Ahold in Nederland voordeliger.

   Toch ben ik nu veel duurder uit, dan toen ik begon met consuminderen, tien jaar terug.

   Verwijderen
 7. Ja, Belgische medicijnen zijn in veel gevallen duurder maar de zorgverzekering in Belgie is wel vele malen goedkoper. Ik denk dat je in Belgie, mits je geen medicijnen grootgebruiker bent, veel minder zorgkosten hebt per jaar dan in Nederland. In de grensstreek tankt men in Belgie, haalt men sterke drank in Duitsland en doet men de boodschappen in Nederland. Menigeen zegt dat de boodschappen in Duitsland veel voordeliger zijn maar dat verschil zie ik zelf niet, zeker niet als men in Nederland op de aanbiedingen let. In Nederland zijn de senioren wel gezegend met fatsoenlijke pensioen voorzieningen dat is in Belgie en Duitsland weer veel minder goed geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.